Din martie si in Romania

Din martie si in RomaniaMacBook Air isi va face aparitia pe rafturile magazinelor din Statele Unite peste o saptamana, la un pret ce porneste de la 1.799 dolari.

Cel mai subtire laptop din lume va fi disponibil pe piata romaneasca incepand cu luna martie, atat in magazinul Apple online, cat si in reteaua partenerilor autorizati de distributie Apple, avand un pret de plecare de la 1.550 euro (fara TVA ), conform reprezentantilor I.R.I.S., distribuitorul exclusiv al produselor Apple in Romania.

Pentru a vizualiza un film de prezentare al celui mai subtire laptop din lume click aici.

Madalin Durca, PCFun

Madalin Durca, PCFun"Este un produs care probabil va crea noi provocari in lumea producatorilor IT. Pana acum, au fost cateva incercari mai mult sau mai putin reusite de a reduce dimensiunile notebook-urilor, insa Apple va reusi cu acest model punctul de desprindere. Pentru unii producatori, poate fi o lectie de marketing utila pentru ca trebuie sa inteleaga ca oamenii nu vor neaparat notebook-uri mici, ci vor notebook-uri ergonomice si care sa ofere portabilitate in adevaratul sens al cuvantului. Portabilitatea lui MacBook Air si modul foarte personal prin care poti folosi anumite aplicatii, m-ar determina sa-l cumpar", a declarat Madalin Durca, directorul de marketing al PCFun.

Madalin Matica, DotCommerce

Madalin Matica, DotCommerceSi responsabilul pentru Europa al DotCommerce, Madalin Matica s-a declarat incantat de lansarea celui mai subtire laptop din lume: "Vreau unul urgent (dar am de asteptat 2-3 saptamani). MacBook Air. Visul oricarui pc-geek (si eu sunt unul). Subtire, fin, puternic. Mai mult decat atat: un blazon pentru un trend-setter. A avea un MacBook Air va fi o declaratie (ca si Ipod sau Iphone) si insemnul apartenentei posesorului in clubul select al ‘oamenilor de net’. MacBook Air nu este un laptop/notebook. Este o atitudine. Nici iPod-ul nu este un mp3 player".

Specificatii

SpecificatiiCel mai subtire laptop din lume cantareste 1,36 kilograme, dispune de un ecran wide LED de 13.3 inch (33,8 cm) si rezolutie de 1280 x 800, o tastatura (dimensiune standard) cu iluminare de fundal, camera video iSight incorporata pentru video-conferinte si un trackpad multi-touch foarte spatios ce suporta gestica pentru a permite utilizatorilor gesturi simple precum rotirea, ciupirea sau lovirea.

Steve Jobs

Steve Jobs"Am creat cel mai subtire notebook din lume - fara a sacrifica dimensiunile tastaturii sau ale ecranului de 13 inch", a declarat CEO-ul Apple, Steve Jobs, la lansarea MacBook Air. "Cand vezi pentru prima data un MacBook Air iti vine foarte greu sa crezi ca este un notebook performant, cu dimensiuni standard ale ecranului si tastaturii. Dar este", a mai punctat Jobs.

Specificatii

SpecificatiiCel mai subtire laptop din lume este echipat cu un procesor Intel Core 2 Duo de 1.6 GHz sau 1.8 GHz (Intel si-a micsorat cu 60% cel mai performant microprocesor special pentru Apple), 2 GB RAM DDR2 la 667 MHz, HDD de 80 GB cu tehnologia Sudden Motion Sensor. La capitolul conectivitate, MacBook Air are suport Wi-Fi (AirPort Extreme 802.11n) si Bluetooth 2.1 + EDR, un singur port USB, un Micro-DVI si un port pentru casti. Bateria MacBook Air are o autonomie de 5 ore in regim wireless.

Minusuri

MinusuriCel mai subtire laptop din lume, MacBook Air are cateva minusuri. Pe langa faptul ca are un singur port USB, MacBook Air nu dispune de Ethernet si nici de unitate optica.

De asemenea, componentele de baza precum harddisk-ul, memoria RAM sau bateria nu pot fi schimbate de utilizator, ci numai de producator (inlocuirea bateriei costa 129 dolari).

Pentru mai multe detalii despre MacBook Air click aici.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Mouse-ul cu cel mai mic receiver USB din lume
2. Ceasul de mana cu telefon mobil
3. Fashion PC: Performanta si design high-end