Cel mai scump oras al lumii

Cel mai scump oras al lumiiDaca v-ati programat un sejur in capitala Rusiei ar fi bine sa aveti buzunarele pline. Moscova a fost desemnata anul trecut, pentru a doua oara consecutiv, cel mai scump oras al lumii, devansand Londra, Seul, Tokio sau Hong Kong. Luand ca baza de calcul costul vietii in orasul New York, Mercer Human Resource Consulting a conchis ca este cu 34,4% mai scump sa traiesti in Moscova (indicatorii folositi au fost pretul locuintelor, transport, alimentatie, articole vestimentare, bunuri de larg consum si divertisment).

De altfel, pana nu demult, Rusia era obsedata de ideea de lux. Orice nou produs aparut pe piata, indiferent ca era vorba de un proiect imobiliar, un restaurant, o marca de vodka sau ciocolata, trebuia pozitionat in segmentul de lux. Intre timp insa, lucrurile s-au mai asezat.

Capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lume

Capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lumeConform Forbes, Moscova este si capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lume (aprox. 50), care controleaza aproape o cincime din economia tarii. O turnura extrem de interesanta, daca ne gandim ca in urma cu 15 ani numarul acestora era egal cu zero. Un raport dat publicitatii in urma cu cateva luni, a scos in evidenta un alt aspect interesant: Mercedes-Benz a vandut in Moscova in 2006 mai multe automobile decat in toata Europa de Vest.

Orasul este impanzit de panouri publicitare care prezinta produse de lux, strazile sunt ticsite cu masini de sute de mii de euro. Peste noapte apar imobile impunatoare la standarde occidentale, mall-uri si vile de lux. Hotelurile de cinci stele sunt pline la refuz.

Kremlinul

KremlinulCu o suprafata de 800 kmp, orasul de tip radiar concentric, are in centru Kremlinul, iar in apropierea acestuia, Piata Rosie. Kremlinul din Moscova este cel mai cunoscut kremlin (citadela ruseasca). Este un complex fortificat care include palatele Kremlinului (Palatul Fatetelor, Palatul Terem) si catedralele Kremlinului (Catedrala Adormirii, cea a Bunei Vestiri si Catedrala Arhanghelului Mihail) care domina Piata Rosie.

Pentru mai multe informatii legate de Kremlin click aici.

Piata Rosie

Piata RosieIn Piata Rosie se afla Catedrala Sf. Vasile, Mausolelul lui Lenin, Muzeul de Istorie si celebrul centru comercial GUM, o cladire impresionanta, ridicata de unul dintre cei mai mari arhitecti ai Rusiei secolului XIX, Alexander Pomerantsev, intre 1890-1893.

Alte obiective turistice care nu trebuie ratate sunt Manastirea Novodevichi, Colinele Vorobvey si Galeriile Tretyakov. Mai mult decat atat, nu ocoliti metroul, statiile Kropotkinskaya, Ploschad Revolutsii, Gorkovsk-Zamoskvoretskaya si Komsomolskaya fiind recunoscute drept adevarate bijuterii arhitectonice.

Pentru mai multe informatii legate de Piata Rosie click aici.

City Breaks

City Breaks
Best Tourism
:

Hotel Baltschug Kempinski 5*
  • Tarif: 770 euro/persoana/sejur;
  • Perioada: 9.01.2008 - 31.03.2008;
  • Servicii incluse: 3 nopti cazare cu mic dejun/ transport cu avionul compania CSA;
  • Tariful nu include: taxe de aeroport si asigurare medicala;

Marriott Moscow Grand Hotel 5*
  • Tarif: 570 euro/persoana/sejur;
  • Perioada: 9.01.2008 - 31.03.2008;
  • Servicii incluse: 3 nopti cazare cu mic dejun/ transport cu avionul compania CSA;
  • Tariful nu include: taxe de aeroport si asigurare medicala;

Cazare

Cazare
Fun Travel
:

  • Hotel The Ritz Carlton 6* - 328 euro/persoana/noapte cazare in camera dubla; mic dejun inclus;
  • Hotel Ararat Park Hyatt 6* - 409 euro/persoana/noapte cazare in camera dubla; mic dejun inclus;

Cazare

Cazare
CMB Travel
:

  • Hotel Baltschug Kempinski 5* - de la 227 euro/persoana/noapte cazare in camera dubla; mic dejun inclus;
  • Marriott Grand Hotel 5* - de la 253 euro/persoana/noapte cazare in camera dubla; mic dejun inclus;

Cazare

CazareButterfly Tourism:

  • Marriott Grand Hotel 5* - de la 112 euro/persoana/noapte cazare in camera dubla;
  • Hotel Baltschug Kempinski 5* - de la 175 euro/persoana/noapte cazare in camera dubla;


Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. 10 destinatii care nu trebuie ratate in 2008
2. Cele mai scumpe bijuterii din lume
3. Cele mai bune ciocolaterii din lume