Silvian Miron

Silvian MironL-am cunoscut pe maestrul Silvian Miron (foto) la Festivalul Ciocolatei desfasurat la City Mall, de Sf. Valentin.

Cu doar doua zile inainte participase (cu un superb tort, bineinteles) la festivitatea in cadrul careia Octavian Bellu a primit diploma de "Cel mai de succes antrenor din lume", acordata de World Records Academy pentru cele 279 de medalii castigate de elevele sale la JO, CM si CE de-a lungul anilor.

A doua zi, in cadrul unei emisiuni televizate, Silvian urma sa daruiasca un alt tort, de data aceasta unui mare pianist, ca un omagiu adus talentului si pasiunii.

Arch of Europe

Arch of EuropeProaspat premiat la Frankfurt cu Trofeul de Aur Arch of Europe* pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, Silvian Miron marturiseste cu franchete ca a crezut mereu in miracolul cofetariei. S-a indragostit de ciocolata inca din liceu. Nu a tradat-o niciodata. Alaturi de acest produs s-a incununat doar de premii. Pasiunea sa a ajuns acum la mare cautare printre tot felul de firme de publicitate sau chiar persoane fizice care cred ca se poate mai mult. E capabil sa dea ciocolatei orice forma si e convins ca intr-o cofetarie nu poti face decat arta. Lumea il stie mai ales de la reprezentatiile de moda cu un alt fel de haine, haine dulci.

*Premiul International Arch of Europe constituie o recunoastere a calitatilor companiilor sau organizatiilor din diferite tari ale lumii si promoveaza reputatia si pozitia laureatilor, prin certificarea, implementarea si promovarea culturii calitatii si excelentei, in diferitele domenii de activitate.

Indragostit de ciocolata

Indragostit de ciocolata"Am descoperit cofetaria in scoala. Parintii mei voiau sa ma fac orice altceva numai cofetar nu. In doi ani, insa, eu am participat la cinci expozitii cu cinci tematici diferite", marturiseste Silvian.

"Nimeni nu credea ca voi reusi sa fac un palmares in acest domeniu. Am facut, iar in decembrie 2001 am avut si prima parada vestimentara din ciocolata la Constanta. Mi-am zis atunci ca e momentul sa invat mai mult. Nu mai gaseam posibilitati de a invata in tara asa ca am mers la o scoala gastronomica franceza".

Palmares

PalmaresSilvian Miron a urmat cursuri de specializare in Franta si a devenit in 2003 primul roman membru de onoare al Uniunii Internationale a Patiserilor si Cofetarilor. Impreuna cu membrii echipei sale, a participat in ultimii ani la mai multe concursuri internationale de profil si a cules premii importante: 2 medalii de argint si 2 de bronz la Concursul de Arta Culinara Internationala de la Rimini, 2004, 3 medalii de aur la individual cu piese sculptate in ciocolata si bronz pe echipe la Olimpiada de Gastronomie de la Erfurt, Germania, 2004, premiul special al juriului la Festivalul Mondial Croquembouches de la Paris, 2005, medalia de bronz la Concursul Culinar International de la Kremlin, Moscova, 2005.

"In 2004, la Erfurt, in Germania, am fost medaliat cu aur de UIPCG, in conditiile in care Romania nu mai luase aur la cofetari din 1976"
, ne-a dezvaluit Silvian Miron.

Bustul regelui Carol I

Bustul regelui Carol ICea mai cunoscuta si mai premiata lucrare a sa este Bustul Regelui Carol I (foto), realizat din 64 de kg de ciocolata, in doua luni, impreuna cu o echipa de 6 cofetari. "Am avut 2.000 de euro pentru Bustul Regelui Carol I si nu l-am dat. E o lucrare de suflet", ne-a marturisit Silvian. "

Acum lucrez la un nou proiect, o singura lucrare care va pune alaturi doua personaje istorice care au trait in acelasi castel, dar in epoci diferite, in timp ce in fundal va fi pictat pe o placa de zahar castelul. Cel mai probabil unul va fi in ciocolata alba, iar celalalt in ciocolata neagra. Ramane de vazut cat de bine reusesc sa transpun insa aceasta idee"
.

Aceste adevarate opere de arta, comestibile ce-i drept, nu ajung pe mesele consumatorilor, ci in expozitii.

Brandul Silvian Brandul Silvian

Brandul Silvian Brandul SilvianCofetaria Silvian s-a impus rapid pe piata din Constanta datorita calitatii produselor, obtinute numai din materii prime naturale, fara coloranti. Desi a evoluat rapid, afacerea maestrului cofetar, inceputa in 1995 intr-un garaj cu doar 40.000 de dolari, resimte astazi lipsa de pe anumite piete, in special cea din Capitala, proprietarii fiind in cautarea unui spatiu convenabil de mai bine de un an de zile. "Vin oamenii de la sute de kilometri pana la noi pentru a se aproviziona", sustine Silvian. Ciocolata folosita de maestrul cofetar este pur romaneasca, intrucat cea de import, pe baza de unt de cacao, desi net superioara, ramane inca prea scumpa pentru buzunarele romanilor.

In urma cu aproape un an si jumatate Silvian a deschis si prima unitate in sistem de franciza, la Buzau. Taxa pentru intrarea in franciza este 5.000 de euro, la care se adauga o taxa de publicitate, si bineinteles, cheltuielile cu amenajarea si utilarea magazinului.

Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. Sam Zell: Oportunist de profesie
2. Parintele Starbucks, intre mit si realitate
3. Cel mai excentric magnat din lume