Scirocco

SciroccoPrima generatie a modelului Scirocco a fost prezentata publicului cu 34 de ani in urma, tot la Geneva. Acum Volkswagen sarbatoreste intoarcerea legendarului sau automobil cu doua usi.

Datorita plafonului alungit, modelul dispune de spatiu suficient pentru patru adulti, ceea ce face ca acest automobil sport sa poata fi folosit pe tot parcursul anului.

Scirocco este propulsat de o gama de patru motoare TDI si TSI cu valori ridicate ale cuplului si consum redus, care au puteri cuprinse intre 122 CP si 200 CP.

Scirocco

SciroccoCoupé-ul continua si in prezent sa intruchipeze strategia fascinanta de creare a unui automobil sport care poate fi folosit in fiecare zi din an si este accesibil din punct de vedere financiar.

Tocmai acestea sunt caracteristicile noului Scirocco: tehnologii de inalta clasa se combina cu costurile reduse de intretinere, caracteristicile de conducere dinamica se combina cu un nivel ridicat de confort, iar habitaclul surprinzator de spatios se combina cu un design sport fara compromisuri.

Design avangardist

Design avangardistO caracteristica distinctiva a intregului concept indraznet este design-ul avangardist al modelului sport.

Liniile modelului Scirocco prezentate in studiul din august 2006 au fost transmise aproape fara nici o schimbare automobilelor de serie. Acestea includ plafonul lung tipic unui monovolum/coupé a carui forma este, in cazul de fata, unica si care reaminteste de design-ul montantului C al primului Scirocco, profilul lateral sport al automobilului, capota motorului si intreaga parte din spate cu sectiunea foarte larga de la nivelul umerilor. Numai forma grilei radiatorului a fost transformata intr-o varianta fara varsta, cu un plus de stil.

Design avangardist

Design avangardistCu o lungime de 4,26 m, Scirocco egaleaza modelul Golf. Totusi, are o inaltime mai redusa (1,40 m) si are o latime aproape similara cu cea a modelului Passat (1,81 m). Habitaclul spatios gazduieste confortabil patru adulti.

Pe langa spatiul destinat pasagerilor, Scirocco are o capacitate de incarcare de 292 l; atunci cand spatarele celor doua scaune sport individuale din spate sunt rabatate, capacitatea creste pana la impresionanta valoare de 755 l.

Varianta moderna Scirocco afiseaza un spirit practic dezlantuit si poate fi recomandata fara nici un fel de indoiala drept automobilul sport adecvat pentru fiecare zi din an.

Avangardism tehnologic

Avangardism tehnologicNoul Scirocco este unul dintre cele mai atractive automobile sport la capitolul pret, mai ales ca in pachetul de dotari standard se numara intotdeauna jantele din aliaj de 17 inch, scaunele fata si volanul reglabile pe inaltime, maneta franei de mana imbracata in piele, scaunele sport, scaunele spate individuale, rabatabile, geamurile electrice, sistemul de climatizare, programul electronic de stabilitate, sistemul de asistare la parcare, cele sase airbaguri, servodirectia dependenta de viteza si, fara indoiala, suspensiile sport.

Avangardism tehnologic

Avangardism tehnologicPrintre dotarile de varf ale modelului Scirocco se numara cutia de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte si un sistem de control adaptiv al suspensiilor, precum si trapa panoramica de mari dimensiuni, ce furnizeaza lumina din belsug habitaclului.

Prin simpla apasare a unui buton, trapa panoramica transparenta se ridica cu 39 mm. Cand soarele lumineaza prea puternic, poate fi activat parasolarul disponibil. Insa e putin probabil sa se intample astfel, pentru ca trapa este realizata din sticla ce reflecta 99 % din radiatiile UV, 97 % din razele ultraviolete (caldura) si 80 % din intensitatea luminoasa.

Scirocco

SciroccoAsigurarea unei puteri ample noului model Scirocco arela baza patru motoare TDI si TSI, pe cat de agile, pe atat de economice si ecologice. Cele trei motoare TSI (injectie directa de benzina) dezvolta 122 CP, 160 CP si 200 CP. Motorul TDI – extrem de silentios cu tehnologie common rail – genereaza o putere de 140 CP.

Scirocco, lansat in cadrul editiei din acest an a Salonului International Auto de la Geneva, va ajunge pe pietele din Europa spre sfarsitul verii, iar alte tari vor urma in cursul anului urmator.

Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. Audi A5: O declaratie de design sportiv si elegant
2. Passat CC: Primul coupe cu patru usi de la Volkswagen
3. Tiguan: la frontiera dintre jungla urbana si adevarata jungla