1 / 12

Capitalele financiare ale lumii

La realizarea studiului Global Financial Centers Index au participat mai mult de 1.200 de specialisti din industria serviciilor financiare, criteriile urmarite fiind: usurinta accesului la capital, sistemul de reguli si conditii, stabilitatea politica, salariul mediu, suma taxelor si impozitelor platite de catre companii, calitatea serviciilor, profesionalismul si talentul personalului. Acestea constituie deci principalele aspecte care trebuie imbunatatite, in cazul acelor metropole care aspira, la randul lor, la o pozitie intre primele zece orase – elita ale pietei financiare.

De la ultimul raport, publicat in septembrie 2007, singura modificare la nivelul primelor zece clasate o reprezinta rocada dintre Tokyo si Sydney, care ocupa pozitile 9, respectiv 10, anul acesta.

Vest-europenii si nord-americanii se confrunta cu o concurenta tot mai acerba in ultimii ani din partea Asiei, Hong Hong si Singapore ocupand pozitiile 3, respectiv 4 in acest top, in timp ce puternicele metropole chinezesti, Shanghai si Beijing castiga din ce in ce mai mult teren in domenii precum cel bancar sau al investitiilor, conform BusinessWeek.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri