Cele mai primitoare aeroporturi din lume

Cele mai primitoare aeroporturi din lumeDin fericire, acesta nu este cazul tuturor aeroporturilor din lume. Airports Council International a conceput un clasament al celor mai primitoare aeroporturi din lume. La intocmirea acestui top au participat 200.000 de calatori si 90 de aeroporturi, fiind luate in considerare 34 de criterii.

Studiul propulseaza pe primele cinci locuri aeroporturi din Asia, recunoscute, de altfel, pentru investiile enorme in infrastructura si servicii de calitate; de la filme ce pot fi vizionate gratuit (Singapore), la spatii special amenajate pentru copii (Kuala Lumpur), aceste aeroporturi aduc, din nou, la rang de lux calatoria cu avionul.

Incheon International Airport

Incheon International AirportSeul, Coreea de Sud

Incheon s-a clasat pe primul loc in top pentru al treilea an consecutiv, datorita, in special, atentiei deosebite acordate de personalul aeroportului din Seul calatorilor. Acestia au posibilitatea de a rezerva chiar si vizite la cateva dintre obiectivele turistice locale, printre care se numara temple, rezervatii naturale, fabrici producatoare de ceramica, renumitul Chinatown sau platourile de filmare ale unei celebre productii koreene. O ora intr-un astfel de costa doar 5 dolari. Pe langa toate acestea, aeroportul gazduieste o sala dotata cu biliard si jocuri electrice, iar Sky72 Golf Club isi intampina cu placere clientii la orice ora din zi sau din noapte. In plus, Golden Gate Casino, situat la doar doua minute departare de aeroport, reprezinta pentru straini un adevarat paradis al pariurilor.

Kuala Lumpur International Airport

Kuala Lumpur International AirportKuala Lumpur, Malaezia

Cele 216 ghisee de check-in gazduite de KLIA, permit calatorilor sa profite de timpul petrecut aici fara a fi nevoiti sa stea la cozi interminabile. Locuri special amenajate cu internet wireless pentru impatimitii calculatoarelor, spatii de joaca pentru copii, magazine de lux pentru fanii shoppingului, un observator pentru entuziastii aeroplanelor si chiar un hotel pentru calatorii extenuati, toate stau la dispozitia tuturor celor ce trec prin acest loc.

Mai mult decat atat, pentru numai 11 dolari, cei interesati pot ajunge, in numai 28 de minute, in centrul orasul, cu KLIA Ekspres.

Changi Airport

Changi AirportSingapore, Singapore

Orice aeroport care isi serveste pasagerii cu bomboane la controlul pasaportului merita, fara indoiala, un loc in fruntea clasamentului. Dar Changi Airport face mult mai mult de atat pentru vizitatorii sai. Cu cinci gradini, un cinematograf deschis non-stop si cu intrare libera, zone speciale pentru odihna si peste 300 de magazine, aeroportul poate fi considerat, el insusi o destinatie.

Pasagerii care au mai mult timp de petrecut in aeroport, pot opta, gratuit, pentru un tur de doua ore in centrul enigmaticului oras asiatic. In plus, pentru doar 9,7 dolari se pot bucura de piscina hotelului din incinta aeroportului, pret in care este inclusa si o bautura fara alcool la bar.

Hong Kong International Airport

Hong Kong International AirportHong Kong, China

Principalul atu al aeroportului din Hong Kong il reprezinta, fara dubiu, eficienta. Prietenosul site web ofera pasagerilor constransi de timp, sansa de a-si rezerva un valet personal care sa preia bagajele si sa le duca in orice loc din oras. Mai mult decat atat, la check-in, anumite obiecte fragile sunt impachetate in cutii din carton si cauciuc, iar calatorii care viziteaza Hong Kong-ul de cel putin trei ori in 12 luni, primesc un card ce le permite trecerea mai rapida prin etapele specifice calatoriei cu avionul.

Pasagerii extenuati se pot relaxa la Plaza Shower & Relaxation Lounge. In plus, ambele terminale ofera acces Wi-fi gratuit.

Central Japan International Airport

Central Japan International AirportNagoya, Japonia

Oricat de neobisnuit ar parea, pasagerii pot privi avioanele aterizand si decoland in timp ce se relaxeaza in piscina. Centrair este recunoscut pentru gradinile sale interioare, strazile construite in stil european sau japozez si pentru tavanul transparent, cu o inaltime de 300 de metri, perfect pentru iubitorii de senzatii tari.

Locul este, de asemenea, atent conceput si pentru copii, cu locuri de joaca, toalete speciale, sau chiar un serviciu gratuit care permite mamicilor sa sterilizeze laptele inainte de masa.

O.R. Tambo International Airport

O.R. Tambo International AirportJohannesburg, Africa de Sud (Africa)

Cel mai aglomerat aeroport de pe continentul african, O.R. Tambo, se afla in plin proces de renovare. Aceasta investitie, care se va ridica la aproximativ 400.000 de dolari, se datoreaza numarului in crestere a pasagerilor, avioanelor nou achizitionate, dar si Cupei Mondiale de fotbal din 2010.

Numele aeroportului a fost schimbat in urma cu doi ani, cand a primit numele politicianului Oliver Reginald Tambo, fostul presedinte al Congresului National African.

Francisco S Carneiro Airport

Porto, Portugalia (Europa)

Francisco Sá Carneiro este numele unui fost politician care si-a pierdut viata in urma unui teribil accident aviatic. Recent renovat, aeroportul se poate lauda cu o continua atmosfera de sarbatoare; in septembrie, atunci cand s-a serbat ziua internationala a turismului, pasagerii au fost intampinati cu flori, vin si tururi optionale, special organizate. Salile de asteptare gazduiesc adesea expozitii, precum recenta colectie de desene animate provenite din toate colturile lumii.

Pasagerii dornici sa viziteze orasul, aflat la doar 11 km distanta, pot ajunge rapid in centrul orasului cu metroul.

Jos Joaqun de Olmedo International Airport

Guayaquil, Ecuador (America Latina si insulele Caraibe)

Acesta este primul an in care Airports Council International a creat o sectiune speciala dedicata Americii Latine si Insulelor Caraibe, prima pozitie fiind ocupata de José Joaquín de Olmedo, din Ecuador, care a subclasat celebrele aeroporturi din Costa Rica sau Mexico City.

Aeroportul care poarta numele unui renumit poet de origine ecuadoriana, se poate lauda cu o arhitectura moderna, in care predomina sticla si piatra, o sumedenie de magazine celebre, 13 locuri de luat masa si un extraordinar site web, in limba spaniola.

Ben Gurion International Airport

Ben Gurion International AirportTel Aviv, Israel (Orientul Mijlociu)

Vizitatorii taramului sfant nu mai sunt nevoiti sa suporte salile de asteptare invechite si culoarele fade ale celui ce obisnuia sa fie Ben Gurion, aeroportul international din Tel Aviv. Dupa renovarea din 2004, pasagerii se pot bucura acum de un design modern si, implicit, o atmosfera mult mai aerisita si relaxanta.

In anul 2006, Ben Gurion International Airport a ocupat prima pozitie in topul aeroporturilor din Orientul Mijlociu si a cincea, pe plan mondial.

Dallas Fort Worth International Airport

Dallas Fort Worth International AirportDallas, Texas (America de Nord)

Ospitalitatea specifica sudului Statelor Unite se reflecta, fara indoiala, in atmosfera pe care o emana aeroportul Dallas Fort Worth. Oaspetii primesc orice fel de informatii cu privire la atractiile orasului si la hoteluri, sunt intampinati si directionati catre zborurile de legatura de catre personalul extrem de bine pregatit.

Opere de arta apartinand artistilor din intreaga lume pot fi admirate atat in salile de asteptare cat si de-a lungul terminalelor, dand aeroportului o nota de eleganta si de pretiozitate. Vizitatorii se pot bucura de un pranz delicios la una din mesele de picnic din Founders Plaza sau pot face o plimbare pana la turn pentru a privi avioanele.

Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. Cele mai renumite capitale culinare ale lumii
2. Capitala luxului
3. Orasul luminilor, o invitatie la visare