1 / 8

Thalassina – logica de chelner

Primul restaurant numai cu peste la care am fost eu in Bucuresti era pe undeva pe la Izvor, se pare ca tot grecesc. Nu mai stiu cum se chema, insa imi aduc aminte, amuzat de fiecare data, ca pe el scria mare: “If it swims, we have it”.

Am ajuns la Thalassina la putin timp dupa ce s-a deschis. Apoi am revenit in mai multe randuri, insa am ramas sa mananc doar de vreo doua ori pentru ca nu aveau, “exact in acea zi”, bucatele pentru care ma dusesem in mod special acolo.

Restaurantul e intr-o casa frumoasa de pe una dintre strazile frumoase, cu case vechi, dintre Lascar Catargiu (fostul Ana Ipatescu) si Caderea Bastiliei. In spate pare sa aiba o gradina superba, sper sa deschida o terasa acolo.

Casa e renovata, totul e proaspat varuit si vopsit in alb si, prin urmare, iti da o senzatie placuta de nou. Decorurile sunt putine, nu stiu daca asa a fost gandit sa ramana sau daca, la multe luni de la deschidere, inca nu s-au hotarat cum sa o amenajeze. Eu sper sa nu ramana asa. Mie, personal, nu prea-mi plac restaurantele cu decoruri minimaliste, mai ales in astfel de locuri “cu poezie”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri