Istoria limuzinei

Istoria limuzineiPrima limuzina a fost lansata de americanii de la Armbruster in orasul Forth Smith, din statul Arkansas (Statele Unite ale Americii) in anul 1928, fiind folosite initial pentru a transporta VIP-urile din showbiz-ul autohton, precum Glenn Miller sau Benny Goodman impreuna cu trupa lor si chiar cu instrumentele si echipamentul pentru concerte.

Prin anii `40, limuzinele au inceput sa fie folosite pe scara mai larga, de marile lanturi hoteliere in transferul oaspetilor la si de la aeroport, dar si de o serie de agentii de turism, in organizarea tururilor de oras. De asemenea, tot in aceasta perioada, limuzinele ajunsesera un must-have pentru actorii de la Hollywood, reprezentand un mijloc de transport nu doar pentru acestia, dar si pentru membrii echipelor de filmare.

Insa anii `70 au fost cei care au marcat istoria limuzinelor, popularitatea lor cunoscand in aceasta perioada o crestere fara precedent. Limuzinele au devenit astfel un accesoriu indispensabil al presedintilor de stat, al personalitatilor din diferite industrii si, mai presus de toate, al starurilor de cinema.

Limuzina azi

Limuzina aziIn ziua de azi, inchirierea unei limuzine pentru celebrarea unui eveniment special a devenit o obisnuita in aproape toate colturile lumii.

Desi aflat la inceput de drum pe piata locala, serviciul de inchirieriere limuzine de lux, afacerea este estimata de principalii jucatori la cateva sute de mii de euro.

First Class Limuzine

First Class LimuzineBusiness-ul cu limuzine si-a facut debutul pe piata din Romania in urma cu aproximativ zece ani, o data cu infiintarea First Class Limuzine, prima companie din tara specializata in oferirea acestui serviciu exclusivist.

First Class Limuzine pune astazi la dispozitia clientilor o flota formata din zece limuzine si automobile de epoca.

Tipul limuzinelor variaza de la batranul si elegantul Cadillac la extravagantul Lincoln Town Car de 12,5 metri sau clasicul Cadillac De Ville Decapotabil, din 1966.

City Limo

City LimoO alta companie specializata in inchirierea de limuzine este City Limo, care a dobandit o excelenta reputatie pentru profesionalitatea serviciilor oferite si o vasta experienta in domeniu.

Printre dotarile limuzinei Chrysler 300C Limousine aflate in portofoliul City Limo se numara: capacitate 12 persoane, TV Plasma, DVD Player, tapiterie piele full, climatizare Master Turbo Air Conditioning, geamuri speciale fumurii, vizibilitate 0 din exterior, ambianta de lux , bar, 2 frigidere, 2 frapiere pentru sampanie si jocuri lumini prin fibra optica, tavan ce imita cerul instelat, suspensie speciala, AM/FM Radio cu CD Player, sonorizare Surround Hi-Fi.

Star Limos

Star LimosConstantenii de la Star Limos, un alt un jucator important pe aceasta piata in plina dezvoltare, detin in acest moment singura limuzina PHANTOM de 9 metri din Romania si un impresionant Hummer H2 de 14 metri. Tarifele practicate variaza, de la 100 euro / ora pentru Phantom si Lincoln Continental Towncar, la 200 euro / ora pentru Hummer H2. Trebuie mentionat faptul ca tarifele pentru BMW Seria 7, Audi A8 Quattro si Grand Cherokee sunt negociabile. In tarif sunt incluse urmatoarele: soferul, combustibilul, mini-barul free, asigurarea de persoane, insa nu si taxele de parcare sau taxa de aeroport. Observatii: perioada minima de inchiriat este de 1 ora, iar pentru perioade mai lungi pretul se poate negocia.

Cititi si alte articole de lifestyle pe YourMoney - noi va recomandam:

  1. Frigiderul care iti prepara cafeaua
  2. Si proprietarii imobilelor de lux accepta compromisuri
  3. O noua colaborare de exceptie: colectia Porsche 911 Swarovski