1 / 6

Istoria limuzinei

Prima limuzina a fost lansata de americanii de la Armbruster in orasul Forth Smith, din statul Arkansas (Statele Unite ale Americii) in anul 1928, fiind folosite initial pentru a transporta VIP-urile din showbiz-ul autohton, precum Glenn Miller sau Benny Goodman impreuna cu trupa lor si chiar cu instrumentele si echipamentul pentru concerte.

Prin anii `40, limuzinele au inceput sa fie folosite pe scara mai larga, de marile lanturi hoteliere in transferul oaspetilor la si de la aeroport, dar si de o serie de agentii de turism, in organizarea tururilor de oras. De asemenea, tot in aceasta perioada, limuzinele ajunsesera un must-have pentru actorii de la Hollywood, reprezentand un mijloc de transport nu doar pentru acestia, dar si pentru membrii echipelor de filmare.

Insa anii `70 au fost cei care au marcat istoria limuzinelor, popularitatea lor cunoscand in aceasta perioada o crestere fara precedent. Limuzinele au devenit astfel un accesoriu indispensabil al presedintilor de stat, al personalitatilor din diferite industrii si, mai presus de toate, al starurilor de cinema.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri