Cina cu Warrem Buffett

Cina cu Warrem BuffettZhao Danyang, managerul Pureheart China Growth Investment Fund, cu sediul in Hong Kong, a platit suma de 2,2 milioane de dolari pentru a lua masa cu idolul sau, Warren Buffett, care a inceput sa organizaze astfel de evenimente inca din anul 2000. Suma din acest an este de trei ori mai mare decat cea obtinuta anul trecut, cand Mohnish Pabrai, un investitor din California a platit 650.100 de dolari pentru acelasi privilegiu.

Ca de obicei, fondurile obtinute astfel vor fi donata Cecilei Williams, cea care a fondat organizatia nonprofit “Glide” si biserica “Glide Memorial United Methodist” din San Francisco, oferind astfel programe de integrare sociala si dezvoltare personala pentru cei saraci si fara locuinte.
Astfel, Zhao Danyang, impreuna cu cel mult sapte prieteni ai acestuia vor cina impreuna cu Waren Buffett in New York, la “Smith & Wollensky”.

Warren Buffett: cel mai bogat om din lume

Warren Buffett: cel mai bogat om din lumeWarren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway, este lider in topul celor mai bogati oameni din lume, conform celui mai recent clasament realizat de Forbes Magazine, impresionanta avere a lui Buffett, in varsta de 77 de ani, ajungand anul acesta la imensa suma de 66 de miliarde de dolari.

Averea si renumele si le-a castigat prin investitiile realizate pe bursa si prin construirea uneia din cele mai profitabile companii, concernul Berkshire Hathaway, prin intermediul careia detine importante pachete de actiuni in cadrul mai multor companii.

Warren Buffett: spirit antreprenorial

Warren Buffett: spirit antreprenorialSpiritul antreprenorial al celebrului om de afaceri a fost remarcat inca din copilarie, tanarul urmand mai tarziu studiile superioare la Columbia University, si absolvind in trei ani desi avea un loc de munca full-time.

Interesant este faptul ca tatal sau a dorit ca tanarul Buffett sa urmeze studiile la Harvard, insa reputata univesitate americana a facut ceea ce unii considera drept una din cele mai mari greseli ale sale, refuzandu-l pe cel care avea sa devina cel mai renumit investitor din lume, astfel ca, daca la inceput actiunile companiei sale valorau opt dolari, acum pretul lor este de 1070 dolari.

Warren Buffett: oracol bursier

Warren Buffett: oracol bursierWarren Buffett detine de asemenea pachete importante de actiuni in mai multe companii americane, precum Coca-Cola, American Express sau Gillette.

Flerul sau in investitiile bursiere a facut ca miscarile sale pe piata de capital sa fie urmate si de alti investitori, Buffett fiind comparat cu un oracol bursier.

Filantropul Warren Buffett

Filantropul Warren BuffettInvestitiile bursiere nu reprezinta insa singurul aspect referitor la Warren Buffett care a ramas in memoria colectiva, actiunile sale caritabile starnind un val de actiuni similare din partea altor oameni de afaceri de succes.

Actiunile caritabile fac parte din stilul de viata al lui Warren Buffett, iar opinia publica va tine minte cu siguranta donatia lui Warren Buffett catre fundatia caritabila condusa de bunul sau prieten Bill Gates. Acesta a anuntat vara trecuta ca va dona aproximativ 37 miliarde dolari la acea data, sau 80% din averea sa, donatia urmand sa se faca sub forma unui procent din actiunile Berkshire Hathaway, care va fi daruit anual fundatiei “Bill & Melinda Gates Foundation”.

Zhao Danyang

Zhao DanyangZhao Danyang, cel care va cina anul acesta cu Warren Buffett, este absolvent al Xiamen University, fiind licentiat in ingineria sistemeleor. In 1994 ia decizia de a lucra in afara Chinei, unde si-a valorificat si perfectionat calitatile de investitor, ocupand functii de conducere in diferite companii.
In 2002, Zhao Danyang a fost invitat la Pure Heart China Growth Investment Fund (o companie ce furnizeaza servicii de consultanta in management si investitii) de catre Guotai Junan, pentru a supraveghea activitatile de management. Acesta a fost primul care a implementat la nivelul companiei conceptul de incredere in investitiile straine pe piata locala, precum si filosofia alegerii investitiilor sigure, din punctul de vedere al investitorilor industriali.
Momentan, Zhao Danyang este Manager General al “Shenzhen Pure Heart Asset Management Co., Ltd” si “Pure Heart China Growth Investment Fund” dar profeseaza de asemenea si ca director al departamentului de investitii al unor companii precum “ICBC Custody Trust”, “CMB Custody Trust” si “Ping’an 1 Unit Trust”.