Karma: Prezentarea unui nou concept

Karma: Prezentarea unui nou conceptFisker a anuntat ca modelul Karma va fi produs incepand din acesta vara de firma finlandeza Valmet Automotive.

Henrik Fisker, fondatorul companiei Fisker a declarat ca a ales acest partener pentru ca se asteapta ca mai mult de jumatate din vanzarile acestei masini sa fie in afara Statelor Unite.

Valmet Automotive nu este o firma de care se vorbeste prea mult, dar finlandezii sunt, se pare, profesionisti desavarsiti. Altfel, Porsche nu i-ar fi lasat pana de curand sa asambleze modele Boxster si Cayman.

Karma este un model incadrat in clasa de lux, care mizeaza, insa, pe langa design (daca vi se pare ca grila frontala seamana cu cea de la BMW trebuie sa stiti ca Henrik Fisker a semnat designul lui BMW Z8), si pe ecologie.

Cu toate acestea, dupa demararea productiei in Finlanda, Karma va fi produs si intr-o locatie din SUA.

Karma: Dotare tehnica si performante

Karma: Dotare tehnica si performanteMasina dispune de un motor electric alimentat de baterii in combinatie cu un mic motor cu combustie interna. Rolul motorului clasic este in mare parte de a incarca bateriile, dar acesta este folosit si direct la propulsie, cand soferul o cere.

Tehnologia este dezvoltata de Quantum Technologies special pentru Fisker Automotive si permite, in cazul modelului Karma, o autonomie de 80 km doar cu motorul electric in functiune. Bateriile pot fi incarcate si de la prizele clasice din locuinte. Consumul de carburant conventional este estimat la doar 2,35 l/100 km.

Cand soferul vrea sa mearga mai repede, cu acceleratii puternice, ambele motoare furnizeaza puterea catre roti, iar masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 6 secunde, viteza maxima fiind de peste 200 km/h.

Pretul masinii va fi de aproximativ 70.000 de euro.

Sursa: Sotto