1 / 7

Afacerea cu ceainarii in Romania

In ciuda popularitatii tot mai mari din ultimii ani, in Romania ceainariile raman un business de mici dimensiuni, o afacere de suflet pentru proprietarii care isi urmeaza, astfel, o pasiune sau, care doresc sa vina cu un concept nou si cu potential pe aceasta piata.
Pana in urma cu doar 2-3 ani, ceainariile erau locuri frecventate si apreciate doar de cunoscatori, de aici si numarul mic de astfel de localuri in Bucuresti.

“Nu ar trebui insa sa mire pe nimeni acest lucru; este o urmare fireasca a nepromovarii culturii ceaiului in tara noastra. Se considera ( si inca mai cred multi asta ) ca ceaiul este necesar doar atunci cand esti bolnav, ameliorand anumite afectiuni”, declara Alina si Ciprian Pescaru, proprietarii GreenTea.

In ultimii doi ani insa, prin aparitia mai multor ceainarii, ceaiul incepe sa devina si la noi un mijloc de socializare, iar ceainariile locuri preferate chiar si pentru intalnirile de afaceri.
Tudor Smirna, proprietarul ceainariilor Ceai la Cotroceni, Vasiliada si Ceai la Metoc, este de parere ca, numarul celor ce consuma ceai a crescut in ultima perioada dar, nu neaparat datorita localurilor specializate in care se consuma exclusiv ceaiuri ci, mai mult, prin localuri care servesc si un sortiment mare de ceaiuri, pe langa cafea si bauturi alcoolice.

”Nu stiu cum sa le spun acestora din urma dar, vreau sa le diferentiez de primele, pe care le consider eu ceainarii in adevaratul sens al cuvantului. A mai crescut piata si in sensul ca mai toate cafenelele au in meniu si un sortiment foarte mic de ceaiuri”.

In ceea ce priveste evolutia acesteai piete, Alexandra Popovici, Managing Partner Serendipity Coffee & Tea, este optimista observand o crestere reala a cererii si o dezvoltare tot mai accentuata a acestui tip de business, chiar daca inceputurile sunt intotdeauna mai timide.
“Atunci cand am deschis Serendipity Coffee & Tea, cunosteam doar cateva ceainarii in Bucuresti. Judecand doar dupa felul cum am evoluat noi in acest an si dupa faptul ca si celelalte localuri asemanatoare au in continuare portile deschise, tind sa cred ca avem cu totii un viitor bun pe piata romaneasca”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri