Pakistan

PakistanFara indoiala, unele regiuni din Pakistan reprezinta incercari dificile, chiar si pentru cei mai cutezatori dintre turisti. Partea de vest este considerata a fi zona in care se ascunde Osama bin Laden, iar orasul Karachi este caracterizat inca de un nivel ridicat al violentei.

Cu toate acestea, Lahore, oras ce se afla la cateva ore de capitala, este considerat ca fiind “inima” acestei tari, jucand un rol important in istoria moderna a Pakistanului.

Important centru politic, geografic si cultural, Lahore a reprezentat atat capitala Imperiului Mongol, cat si a statului Punjab, divizat in 1947, o data cu formarea Indiei si a Pakistanului. Incercati sa vizitati orasul in timpul festivalului traditional Basant, care are loc anual.

Columbia

ColumbiaRebelii organizatiei teroriste FARC detin controlul asupra anumitor parti ale junglei columbiene, dar, in ultimii ani, numarul conflictelor s-a diminuat considerabil.

De asemenea, zilele mogulului din lumea cocainei, Pablo Escobar, sunt uitate demult. Incet incet, Columbia devine o tara “normala”, civilizata, in care se dezvolta restaurante de clasa mondiala, centre comerciale si localuri destinate distractiei. Intr-o campanie recenta de promovare a tarii este mentionat faptul ca, in zilele noastre, cel mai mare risc pe care ti-l asumi vizitand
Columbia este acela de a nu-ti mai dori sa pleci.

Cu toate ca numarul turistilor s-a dublat in ultimii patru ani, Columbia ramane cel mai bine tinut secret al Americii de Sud.

Bangladesh

BangladeshLa fel ca si Pakistan, Bangladesh este o tara tanara dar, cu o istorie bogata. Fiind parte a Imperiului Britanic si, ulterior, partea de est a Pakistanului, Bangladesh se invecineaza azi cu India, Myanmar, Nepal si China, tari care au influentat puternic stilul vestimentar, arta culinara si chiar arhitectura a acestei tari.

Orasul Cox's Bazaar reprezinta una dintre atractiile principale pentru turisti, fiind faimos pentru superbele sale plaje la Golful Bengalcea mai lunga intindere de plaje naturale din lume, masurand aproximativ 125 de kilometri.

Pentru a intampina cresterea numarului de turisti, tot mai curiosi sa cunoasca aceasta zona, s-au construit case si hoteluri de lux, unul dintre acestea fiind Hotelul Seagull, unde un apartament prezidential poate fi inchiriat pentru suma de 250 de dolari pe noapte.

Etiopia

EtiopiaMajoritatea oamenilor cunosc doar anumite aspecte cu privire la Etiopia, cum ar fi foametea de la mijlocul anilor `80, care a produs peste un million de victime la acea vreme. Douazeci de ani mai tarziu, Etiopia nu este tocmai o tara prospera, dar isi intampina vizitatorii cu bratele deschise si cu o atmosfera ce inspira siguranta.

Una dintre tarile considerate ca fiind “leagan al civilizatiei”, aceasta tara din nordul Africii, este faimoasa pentru comorile sale arheologice. Bisericile sculptate in stanca ale Regelui Lalibela, care a domnit in secolul al XII-lea, sunt incluse in majoritatea itinerariilor destinate fanilor arheologiei. Extrem de cunoscuta este biserica St. George, speciala prin faptul ca este construita in pamant.

Libia

LibiaMomar Qadafi conduce inca aceasta republica islamica din nordul Africii, dar, o data cu descurajarea actelor de terorism si cu deschiderea tarii sale, acum cativa ani, catre vest, turistii au devenit tot mai atrasi de aceasta tara, evitata initial.

Nu va asteptati totusi la distractie pe timp de noapte in Tripoli. Cu toate acestea, moscheele elegante si centrele comerciale galagioase va vor ocupa timpul in mod placut.

Cambodgia

CambodgiaIn anii `70, pe durata domniei despotice a lui Pol Pot, niciun turist nu se aventura sa viziteze Cambodgia, chiar si dupa ce acesta fusese inlaturat de la putere, fiind necesar aproape un deceniu pentru ca aceasta tara sa revina la un ritm de dezvoltare normal.

Astfel, Cambodgia a devenit o destinatie obligatorie in circuitul turistic din Asia de Sud-Est, o tara pasnica, la fel ca si Tailanda, cu care se invecineaza. Peisajul rural este unul luxuriant, capitala este un oras vesel si colorat, iar templele din Angkor Wat sunt cele mai frumoase din Asia de Sud-Est.

Bosnia si Herzegovina

Bosnia si HerzegovinaConflictele din aceasta tara au luat sfarsit cu mai bine de zece ani in urma, cu toate acestea, insa, cuvintele "Bosnia si Herzegovina" indeparteaza turistii care aleg, in schimb, tarile vecine precum Croatia sau Slovenia.

Prin manastirile impresionante si orasele sale fermecatoare, Bosnia si Herzegovina arata ca a iesit din umbra trecutului sau tragic. Orice tur ar trebui sa includa o vizita in statiunea Neum, la Marea Adriatica, podul otoman, recent renovat din Mostar, precum si manastirea de la Tekija, construita in secolul al XVI-lea.

Pentru iubitorii naturii, este bine de stiut faptul ca, Parcul National Sutjeska adaposteste una dintre putinele paduri din perioada paleozoicului, ramase pe continetul European, precum si Muntele Maglic, cel mai inalt varf din Bosnia ce masoara peste 2.200 de metri inaltime.