Traditie si noutate, reunite la InterContinental

Traditie si noutate, reunite la InterContinentalDupa ce a introdus in Romania concepte precum “room service” si “bufet suedez”, InterContinental continua traditia, remarcandu-se prin organizarea unor evenimente deosebite. O data cu venirea lui Andreas Hoehne, noul maestru bucatar, in fiecare duminica se organizeaza “Brunch pe Bulevard”, un eveniment placut, cu muzica jazz live, vin spumos si bufet sofisticat. La acestea se adauga locul de joaca supravegheat, preparate speciale pentru copii si parcare gratuita.

Totodata, pentru a veni in intampinarea curiozitatii oaspetilor din strainatate, cei de la InterContinental au introdus conceptul de “bed time story”. Acesta consta intr-o scurta poveste sau curiozitate despre Bucuresti, care ajunge in fiecare seara in camerele oaspetilor.

“Intr-o perioada in care serviciile oferite de hotelurile de cinci stele difera foarte putin intre ele, standardele fiind, in principiu, aceleasi, incercam sa aducem un plus de valoare InterContinentalului promovand in primul rand locatia. Prin prezentarea acestor povestiri si evenimente, vrem ca oaspetii nostri sa-si faca un obicei din a vizita Bucurestiul, acesta fiind motivul pentru care ne dorim sa-l cunoasca mai bine”, declara Dana Chiriac, PR & Marketing Manager la InterContinental.

Dezvoltarea acestui concept este insa incetinita de o comunicare deficitara din partea organizatorilor de evenimente, care sunt anuntate public cu doar cateva zile inainte ca acestea sa se desfasoare. In plus, ei nu pot garanta faptul ca acestea se vor repeta in viitor.

Health & Care pentru companii

Health & Care pentru companiiInafara de salile de conferinte, InterContinental atrage companiile prin serviciile oferite de centrul de sanatate si fitness si de piscina, acestea situandu-se la etajele 20-21.

“Tot mai multe companii sunt interesate sa ofere angajatilor sau clientilor lor astfel de servicii. Toate aparatele din sala de fitness au vedere catre Piata Universitatii, iar acest aspect face activitatea mai placuta. Asadar, nu e obligatoriu sa te cazezi la hotel pentru a beneficia de astfel de servicii”, declara Cristina Mihalache, PR & Marketing Manager la InterContinental.

La aceste servicii se mai adauda si masaj, antrenor personal si solar, iar preturile variaza intre 30 RON pentru 15 minute la solar, 100 RON pentru o ora de fitness cu antrenor personal si 150 RON pentru o ora de masaj.

In ceea ce priveste abonamentele, pretul acestora variaza in functie de durata si de perioada din zi in care este frecventat centrul, acesta situandu-se intre valorile de 350 RON si 3.300 RON.

Istoria hotelului InterContinental Bucuresti

Istoria hotelului InterContinental BucurestiIstoria hotelului InterContinental Bucuresti a inceput in anii `60 cand a sosit la Bucuresti omul de afaceri american Cyrus Eaten Junior, care reprezenta compania Cyrus Eaton Group. Pe vremea aceea, in Bucuresti nu erau multe hoteluri, si, se spune, omul de afaceri nu a reusit sa gaseasca loc de cazare la niciun hotel si a innoptat in holul unui hotel. Acela a fost momentul in care lui Cyrus Eaton i-a venit ideea construirii unui hotel InterContinental la Bucuresti.

Constructia Hotelului InterContinental a inceput in anul 1967, dupa un proiect al arhitectilor romani D. Hariton, Ghe. Nadrag, I. Moscu si Romeo Belea, care includea si cladirea Teatrului National. La proiect au lucrat in intregime constructori, ingineri si muncitori romani, cladirea fiind finalizata dupa trei ani, intr-un timp record pentru acele vremuri.

Hotelul a fost deschis pe 23 mai 1971, fiind la vremea aceea cea mai inalta cladire din oras; cu cei 90 de metri inaltime, hotelul este si astazi una dintre cele mai inalte constructii ale Bucurestiului si cel mai inalt hotel din oras.

Cladirea a fost in asa fel gandita incat sa ofere oaspetilor o perspectiva foarte buna asupra orasului din oricare dintre camere. La cele mai inalte etaje – 21 si 22, hotelul a fost prevazut cu un centru de sanatate si o piscina, functionale si astazi, precum si cu spatii pentru restaurante, devenite astazi spatii pentru conferinte.

In acele vremuri, hotelul InterContinental era singurul hotel de 5 stele din Romania, care opera la standarde internationale. La InterContinental a fost introdus pentru prima oara intr-un hotel din Romania sistemul de mic dejun tip “buffet suedez’, dar si conceptul de “room service”. Timp de multi ani, bucatarii hotelului InterContinental au facut parte din echipele de bucatari romani care castigau competitii internationale de gastronomie.

Apartamentul imperial

Apartamentul imperialApartamentul Imperial de la etajul 19 al Hotelului Intercontinental a devenit celebru inca de la aparitia pe piata a filmului Nea Marin Miliardar, in 1979, scene din aceasta pelicula celebra fiind filmate aici.

Apartamentul Imperial are o suprafata de 240 metri patrati, doua dormitoare, dintre care unul principal, dormitorul Imperial si unul secundar, pentru persoanele insotitoare. Apartamentul Imperial are ferestrele catre Piata Universitatii, oaspetele putand avea o perspectiva unica asupra centrului orasului.

In living, se afla un pian alb Stainway&sons, in stare de functionare, pian pregatit special pentru sederea din iarna anului trecut a lui Nigel Kennedy, cel mai important violonist contemporan. “De altfel, Apartamentul Imperial este singurul dotat cu un pian, intre locatiile de acest nivel din Bucuresti”, adauga Dana Chiriac.

Apartamentul Imperial de la hotelul InterContinental, apartamentul de lux aflat ce cea mai mare inaltime din oras, este dotat cu mobila alba italiana din lemn de nuc, poleita cu aur si obiecte de iluminat din sticla de Murano.