3 / 5

Istoria hotelului InterContinental Bucuresti

Istoria hotelului InterContinental Bucuresti a inceput in anii `60 cand a sosit la Bucuresti omul de afaceri american Cyrus Eaten Junior, care reprezenta compania Cyrus Eaton Group. Pe vremea aceea, in Bucuresti nu erau multe hoteluri, si, se spune, omul de afaceri nu a reusit sa gaseasca loc de cazare la niciun hotel si a innoptat in holul unui hotel. Acela a fost momentul in care lui Cyrus Eaton i-a venit ideea construirii unui hotel InterContinental la Bucuresti.

Constructia Hotelului InterContinental a inceput in anul 1967, dupa un proiect al arhitectilor romani D. Hariton, Ghe. Nadrag, I. Moscu si Romeo Belea, care includea si cladirea Teatrului National. La proiect au lucrat in intregime constructori, ingineri si muncitori romani, cladirea fiind finalizata dupa trei ani, intr-un timp record pentru acele vremuri.

Hotelul a fost deschis pe 23 mai 1971, fiind la vremea aceea cea mai inalta cladire din oras; cu cei 90 de metri inaltime, hotelul este si astazi una dintre cele mai inalte constructii ale Bucurestiului si cel mai inalt hotel din oras.

Cladirea a fost in asa fel gandita incat sa ofere oaspetilor o perspectiva foarte buna asupra orasului din oricare dintre camere. La cele mai inalte etaje – 21 si 22, hotelul a fost prevazut cu un centru de sanatate si o piscina, functionale si astazi, precum si cu spatii pentru restaurante, devenite astazi spatii pentru conferinte.

In acele vremuri, hotelul InterContinental era singurul hotel de 5 stele din Romania, care opera la standarde internationale. La InterContinental a fost introdus pentru prima oara intr-un hotel din Romania sistemul de mic dejun tip “buffet suedez’, dar si conceptul de “room service”. Timp de multi ani, bucatarii hotelului InterContinental au facut parte din echipele de bucatari romani care castigau competitii internationale de gastronomie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri