Tangotangent

TangotangentTangotangent este cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania, fondata in decembrie 2005 de catre Daniel Mandita, Amalia Iscu si Gilbert Iscu (foto). Membrii fondatori nu privesc aceasta activitate ca o afacere, ci mai degraba ca pe un hobby care le face viata mai frumoasa si ii relaxeaza la sfarsitul unei zile de munca.

“Fiecare dintre noi, cei care predau, sau sunt membri fondatori, au slujbe in timpul zilei. Succesul de care se bucura clubul nostru are legatura cu implicarea personala a fiecaruia in activitatile clubului si cu bucuria de a improviza acest dans alaturi de membri nostri la fiecare curs”, declara Gilbert Iscu.

Profitand de experienta pe care o are in domeniul relatiilor publice, si conducand o agentie de PR - Natural PR, Gilbert Iscu a preluat in mare parte responsabilitatile organizatorice, de promovare, comunicare, relationare cu publicul, organizarea de evenimente corporate si teambuilding-uri care folosesc tangoul ca mijloc de relationare si de consolidare a echipelor. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, au fost si perioade in care s-a implicat activ in procesul de predare, alaturi de sotia sa, Amalia Iscu, si de Daniel Mandita.

Inceputul clubului Tangotangent

Inceputul clubului TangotangentCei trei prieteni au descoperit la finele anului 2004 un curs de tango argentinian care se tinea pe atunci in Amsterdam Café. Au frecventat impreuna vreme de un an cursurile de tango ale respectivului club si au descoperit ca tango-ul este si poate fi mai mult decat un dans, adica arta, inspiratie, sau chiar un mod de viata.

“Aproape dupa fiecare lectie impreuna cu Dan si sotia mea, Amalia, stateam si discutam despre cursul la care tocmai participasem, despre ce invatasem si la scurt timp am ajuns sa ne exprimam opiniile despre cum ne-am fi dorit noi sa arate cursul; aveam idei noi despre cum s-ar putea preda tangoul”, isi aminteste Gilbert Iscu.

La sfarsitul anului 2005 s-au hotarat sa deschida un club de tango argentinian. Dan Mandita s-a ocupat de conceperea unei programe de predare, structurata pentru incepatori intr-o prima faza, iar Gilbert si Amalia Iscu s-au preocupat de partea organizatorica: un site web de prezentare a scolii (www.tangotangent.ro), tiparirea cartilor de vizita si raspandirea planului lor intre prieteni si cunostinte.

Numele si locatia au fost gasite relativ usor. Dragos Balea, de la Salsa Galaxy, le-a oferit tinerilor oportunitatea de a preda tango in trei zile ale saptamanii – lunea, miercurea si vinerea la studioul sau – Euro Dance Studio de pe Strada Lipscani. Astfel, dupa trei saptamani de la prima discutie serioasa, organizau petrecerea de inaugurare si in saptamana a patra au deschis prima serie de cursuri – majoritatea cursantilor fiind prieteni si amici entuziasti veniti in primul rand pentru a-i sustine, si nu pentru a invata sa danseze tango.

Mai mult de 100 de membri pentru Tangotangent

Mai mult de 100 de membri pentru TangotangentIn prezent, Tangotangent are peste 100 de membri cursanti care studiaza tango in doua grupe: grupa de incepatori si grupa de intermediari.

“Practic, cea ce a contat cel mai mult pentru a deschide acest club de tango argentinian a fost dorinta, hotararea si vointa noastra de a preda tango asa cum il intelegeam noi, asa cum ne imaginam noi ca trebuie predat, si nu investitia de natura materiala”, este de parere Gilbert Iscu.

Fiecare dintre ei a descoperit ca tango-ul le poate da incredere in sine si le faciliteaza comunicarea cu ceilalti si, simtind ca aveau un cuvant de spus in tango si ca puteau impartasi asta si celor din jurul, asa ca s-au hotarat sa faca ceea ce stiau mai bine.

“De la inceputul scolii si pana astazi obiectivul nostru este acelasi; ne-am propus sa formam cat mai multi dansatori de tango si sa dam posibilitatea acestora sa danseze cat mai mult”, adauga Gilbert Iscu.

Un aport major la promovarea cursurilor Tangotangent l-a avut spectacolul de tango argentinian “Un tango mas”, in care membrii clubului Tangotangent danseaza alaturi de Razvan Mazilu si Monica Petrica. Spectacolul este un produs marca Razvan Mazilu si se joaca de trei stagiuni la Teatrul Odeon.

Programe corporate si teambuiling-uri

Programe corporate si teambuiling-uri“Am descoperit in timp ca tangoul ajuta oamenii sa comunice mai usor, iar persoanele ajung sa indrageasca tangoul tocmai pentru ca le ofera incredere in propriile forte si le da un sentiment de siguranta de sine foarte puternic.”

Plecand de la aceste premise, au dezvoltat un concept original de resurse umane denumit TTT (Teambuilding Trough Tango) si au reusit sa implementam cu succes acest concept la o serie de companii private. Ultimul teambuilding pe care l-au organizat s-a desfasurat pe parcursul unei zile la Cheile Gradistei, in jud. Brasov, si a fost pentru angajatii de la Interbrew.

In aceeasi idee de crestere a coeziunii echipei din companii, Tangotangent face cursuri personalizate de tango pentru grupuri de la doua la 20 de persoane. Cursurile se pot desfasura la studioul nostru – Estudio Tango Real - din Str. Sfantul Stefan nr. 21, sau la sediul companiilor interesate. Cel mai recent curs pentru companii l-au predat echipei de la Saga Film.

Organizarea de petreceri corporate care au ca tema centrala sau au in componenta momente de tango argentinian sunt a treia categorie de activitati pe care le ofera companiilor. Aici lista de referinte este lunga, printre companiile ce au apelat la astfel de servicii numarandu-se Berlin-Chemie, ING Bank, Procter & Gamble sau VISA.

Profilul cursantilor si evenimente

Profilul cursantilor si evenimenteCei care decid sa participe la cursuri de tango si trec pragul Tangotangent sunt adulti cu varste cuprinse intre 18 la 50 de ani. De obicei sunt persoane educate, care calatoresc mult, stabile financiar si care descopera sentimentul de independenta pe care ti-l ofera acest dans.

“In general, toti cursantii percep tango-ul ca pe un hobby care ii relaxeaza. Ei recomanda si prietenilor lor clubul nostru pentru ca atmosfera este destinsa si cursurile sunt pe cat de serioase, pe atat de distractive”.

In Bucuresti, tangoul argentinian se preda atat in cadrul scolilor de dans sportiv, cat si in cadrul a unor cluburi dedicate. Tot mai multi romani, mai ales tineri, descopera frumusetea acestui dans de cuplu. In primul rand, tango-ul argentinian este un dans social, unde poti intalni persoane asemenea tie si-ti poti face prieteni noi.

“Tangoul argentinian este in prezent o moda in intreaga lume. In aproape fiecare oras european poti invata si poti dansa tango la milongi, exista oameni asemenea tie care impartasesc acest hobby.”

In ultima perioada, pentru ca interesul in randul cursantilor in special a crescut, au fost organizate evenimente cu participarea unor invitati remarcabili din strainatate, seminarii si workshop-uri de tango argentinian la care profesori renumiti de tango au venit si au impartasit din experienta si cunostintele lor de dans.

La sfarsitul acestei luni, intre 31 oct. si 6 noiembrie, Tangotangent va organiza cel mai important eveniment de tango din Romania – “Eliberarte” Festivalul “Noches y Dias de Tango”. Trei dintre cele mai faimoase cupluri de maestri/dansatori de tango argentinian din lume vor poposi la Bucuresti pentru o saptamana si vor sustine workshop-uri si show-uri de tango. Evenimentul se va desfasura la si in parteneriat cu Clubul Taranului si va include pe langa show-uri si seminarii de tango, proiectii de filme de tango, un concert cu muzica live si seri dansante cu tango argentinian.
Mai multe detalii pe www.milonga.ro.

Tangotangent Programul clubului si a scolii de tango argentinian

  • Programul cursurilor: de Luni pana Vineri de la 19.00 la 22.00
  • Locatiile cursurilor:
    Euro Dance Studio – Str. Lipscani nr. 12
    Estudio Tango Real – Str. Sfantul Stefan nr. 21
  • Milonga (Petrecere cu tango argentinian): Joia de la 20.30 la 23.30 la Restaurantul Villa Rodizio
  • Practica de tango: Vinerea de la 20.30 la 24.00 la Estudio Tango Real

Costul unui abonament lunar (8 sedinte) – 120 RON, iar cursul pentru incepatori dureaza 3 luni.