Mini E: Performante tehnice

Mini E: Performante tehniceBritanicii se gandesc de mult timp la un model Mini complet electric, dar totusi au avansat foarte repede cu acest proiect. Si chiar daca Mini E ("E" de la Electric) nu este chiar pentru toata lumea, el nu este nici un concept in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta pentru ca Mini va produce 500 de unitati Mini E, care vor fi distribuite anumitor clienti din SUA pentru a fi testate pe o perioada mai lunga.

Mini E dispune de un motor electric care furnizeaza o putere impresionanta de 204 CP, cuplul maxim fiind de 220 Nm. Acesta este alimentat de baterii amplasate in zona locurilor spate, masina fiind una cu doar 2 locuri. Performantele sunt impresionante pentru un model electric. Acceleratia 0 - 100 km/h se face in 8,5 secunde, iar viteza maxima este de 152 km/h (limitata electronic).

Mini E: Autonomie de 240 kilometri

Mini E: Autonomie de 240 kilometriPartea cea mai importanta in cazul unui model electric este evident autonomia. Mini E sta destul de bine la acest capitol. Cu bateriile complet incarcate masina poate parcurge pana la 240 km, iar bateriile se pot incarca (complet) in 8 ore, de la o priza normala.

Oricum, Mini furnizeaza fiecarui client si un dispozitiv cu amperaj mai mare, care permite incarcarea bateriilor la intreaga capacitate in aproximativ 2 ore si jumatate.

Masina este produsa la uzina din Oxford, dar fara motor si transmisie. Aceste subansamble sunt adaugate in Germania, la uzina BMW din Munchen. Germanii se gandesc sa ofere o serie limitata a acestui model si in Europa, tot unor clienti atent selectati, pentru teste.

Sursa: Sotto