Aston Martin: Performante tehnice

Aston Martin: Performante tehniceBolidul One-77 va fi construit din aluminiu si fibra de carbon, greutatea redusa fiind un aspecte cheie in obtinerea unor performante de top. Exista zvonuri conform carora One-77 va fi echipat cu un propulsor V12, de 7 litri, puterea maxima fiind estimata la 700 CP.

Aston Martin face cea mai scumpa masina din lume. Masina va fi extrem de exclusivista, iar asta se va vedea cel mai bine la nivelul pretului, estimat la 1,5 milioane de euro. Adica mai mult de 1,4 milioane euro cat costa un Bugatti Veyron 6.4 Grand Sport (987CP) produs in 150 exemplare, din care 50 de masini au fost deja vandute.

Cititi mai multe despre modelul Bugatti Veyron Grand Sport

De fapt, vorbim despre cea mai scumpa masina din lume, Bugatti Veyron urmand sa coboare pe locul 2 la acest capitol. Veyron va pastra se pare suprematia la performanta dinamica pentru ca este putin probabil ca One-77 sa aiba tractiune integrala, sa fie la fel de puternic, sa accelereze la fel de rapid sau sa poata ajunge la 400 km/h.

Aston Martin One-77: Doar 77 de exemplare

Aston Martin One-77: Doar 77 de exemplarePoate credeti ca in aceste vremuri in care criza economica afecteaza grav industria auto, un bolid la asemenea pret nu isi va gasi cumparatori. Nici vorba de asa ceva, se pare ca bolizii supersport sunt o categorie imuna la crizele economice.

One-77 va fi produs in doar 77 de exemplare (deci va fi mai rar decat Bugatti Veyron) si deja toate au fost vandute unor clienti care nu au avut nevoie sa vada masina inainte de a hotari sa o plateasca cu 1,5 milioane de euro.

De fapt, pe langa faptul ca toata productia a fost deja vanduta, cei de la Aston Martin mai au aproximativ 30 de comenzi in plus, comenzi pe care nu se stie daca le vor onora avand in vedere ca sunt hotarati sa produca doar 77 de unitati - de aici vine si numele masinii: One-77.

Oficialii de la Aston Martin prezinta acest nou model ca fiind "mai aproape de arta decat de automobile"

Sursa: Sotto