1 / 7

Andreas Hoehne, InterContinental Bucuresti

Andreas Hoehne, bucatarul-sef de la InterContinental si-a descoperit pasiunea pentru arta culinara la varsta frageda de treisprezece ani. Atunci a mers la un restaurant faimos din Wimbern, orasul sau natal din Germania, cerandu-i bucatarului sef, care era si patronul restaurantului, un loc de munca pe timpul vacantei de vara.

“Patronul restaurantului a fost atat de incantat ca un pusti ca mine a venit sa ii ceara sa lucreze in timpul verii, incat, dupa ce am terminat studiile liceale, mi-a oferit un post in restaurantul sau. Asa a inceput cariera mea, in 1985”, isi aminteste Andreas Hoehne.

Mai tarziu, Hoehne a participat la cursurile Scolii de Bucatari din Germania pentru a se perfectiona in domeniu. Au urmat apoi si alte cursuri cum ar fi cel de igiena in bucatarie sau de instructori pentru bucatari, dupa care a obtinut certificare HACCP in cadrul lantului hotelier Shangri La.

Dupa ce a lucrat in diferite hoteluri si restaurante de lux din Germania, in 1992 Hoehne isi paraseste tara pentru a profesa trei ani la Hotel Hungary din Budapesta. Dupa aceasta etapa revine in tara natala, la Freiburg, pentru o perioada de trei ani, dupa care accepta postul de Bucatar Sef la Movenpick Luxor Resort din Egipt.

In anul 2004 isi incepe experienta in Extremul Orient, unde a lucrat ca bucatar sef la hotelurile de lux Shangri La Shenzhen si Shangri La Guangzhou, la acesta din urma, avand chiar drept misiune deschiderea hotelului.

Ultimul sau popas, inainte de a veni sa lucreze pentru InterContinental Bucuresti in
luna iulie a acestui an, l-a reprezentat Mactan Resort & Spa din Cebu, Filipine.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri