1 / 5

Casa Enrique, povestea afacerii

Cu o bogata experienta in producerea de mobilier in Franta, Henri Allain a venit in Romania in urma cu doisprezece ani, iar in 2004 si-a deschis impreuna cu sotia sa, Aura Allain, propria afacere in domeniul comertului cu mobila de lux. Cu toate acestea, activitatea pe care o practica acum, in forma actuala la Casa Enrique, a inceput practic in vara anului 2007.

“Am inceput aceasta afecere in colaborare cu Eric Wasser, celebrul designer francez de mobila, adept al conceptului de dezvoltare durabila, si firma franceza Seltz, care practica de foarte mult timp aceasta abordare a prelucrarii lemnului, indreptata spre aspectul ecologic”, isi aminteste Henri Allain.

Cei doi au colaborat si in Franta si sunt in primul rand prieteni, asa ca, observand o schimbare la nivelul mentalitatii consumatorului roman, dar si o crestere economica a tarii, au decis sa aduca si aici acest nou concept.

Numele “Casa Enrique” a venit natural, in urma unei glume pe care i-au facut-o prietenii.

“La un moment dat, cand m-am intors in Franta, pe casa mea erau puse o multime de panouri si afise pe care scria ca s-a deschis o discoteca in acel loc: Casa Enrique. Asa mi-a venit ideea. De asemenea, numele are o consonanta internationala, familiara publicului larg”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri