#1 Londra

#1 LondraMedie lunara: 890 euro

Cel mai scump loc de parcare in Londra este cu siguranta Pavilion Road, din Knightsbridge, foarte aproape de Harrods, unde se plateste o taxa de 56 euro pentru o durata de stationare de sase ore.

De asemenea, parcarea de pe Strada Berners din Bloomsbury are cea mai mare taxa pe ora din lume: 9,5 euro.

Daca planuiti sa va cazati la hotelul Park Lane Hilton, luati in considerare faptul ca, pentru a va parca masina, va trebui sa platiti 14,5 euro pentru doua ore.

#2 Londra, West End

#2 Londra, West EndMedie lunara: 865 euro

Daca sunteti destul de norocosi incat sa gasiti un loc de parcare in Soho, pe Oxford Street, sau langa piata Leicester, s-ar putea sa regretati, intrucat taxa pentru parcare poate ajunge la 7 euro pe ora.

De asemenea, parcarea in Trafalgar Square costa 7 euro pe ora, iar pentru a petrece aici o dimineata la cumparaturi va trebui sa platiti cel putin 30 euro.

#3 Sydney

#3 SydneyMedie lunara: 590 euro

Corturile pentru soldati de la Bondi Beach nu mai sunt de mult timp destinate celor boemi, iar regiunea a devenit cea mai costisitoare plaja pentru parcarea masinilor, taxa ajungand la 24 euro pentru cateva ore.

Marile corporatii ale metropolei detin principalele parcari din oras, iar la inceputul acestui an, parcarea Operei din Sydney, cu 1.176 locuri, a fost evaluata la 95 milioane euro.

#4 Hong Kong

#4 Hong KongMedie lunara: 565 euro

Anul trecut, in centrul Hong Kong -ului, s-a vandut un penthouse in schimbul sumei de 18,5 milioane euro.

Mai impresionant era insa costul unui loc de parcare, inclus in pret: 123.000 euro.

#5 Brisbane

#5 BrisbaneMedie lunara: 450 euro

In ciuda eforturilor din partea autoritatilor de a promova transportul public in cel mai mare oras din Queensland, majoritatea locuitorilor din Brisbane folosesc masina drept mijloc de deplasare.

Acest aspect, corelat cu o crestere demografica semnificativa, a determinat o explozie fara precedent a taxelor percepute pentru parcare.

#6 New York

#6 New YorkMedie lunara: 445 euro

Chiar daca americanii sunt cunoscuti pentru grija pe care o au pentru masini, multi dintre ei nu-si doresc sa conduca in Manhattan, unde pretul unui loc de parcare poate ajunge la 200.000 euro.

Exista de asemenea o obisnuinta in New York, privita ca o simpla investitie, de a cumpara un loc de parcare chiar daca nu detii o masina.

#7 Tokyo

#7 TokyoMedie lunara: 419 euro

In Tokyo este atat de dificil sa gasesti un loc de parcare incat japonezii au creat o lege care nu le permite rezidentilor achizitionarea unei masini decat daca dovedesc ca detin deja un loc de parcare.

Aceasta lege nu se aplica daca masina are mai putin de 3,4 metri, iar motorul nu este unul prea puternic.