Ladakh, India: Leoparzi de zapada

Ladakh, India: Leoparzi de zapadaRodney Jackson, expert si bun cunoscator al comportamentului leoparzilor de zapada, organizeaza in fiecare an un tur in regiunea Ladakh, din India, unde turistii petrec doua saptamani luandu-le urma acestor fiinte periculoase.

Aproape intreaga perioada este petrecuta urcand pe munte, iar in timpul noptiii turistii se adapostesc in casele locuitorilor din orasele apropiate. Astfel, experienta este una completa ce presupune o mai buna cunoastere atat a vietii animalelor salbatice cat si a culturii si obiceiurile din Muntii Himalaia.

Tarife: 3.320 – 3.520 euro

Parcul National Denali, Alaska: Ursi, elani, balene si lupi

Parcul National Denali, Alaska: Ursi, elani, balene si lupiAventura de o saptamana organizata in Parcul National din Alaska include atat calatorii pe apa, cat si pe uscat, ceea ce presupune sansa de a intalni aproape toate speciile care populeaza cel mai nordic stat al Americii.

O calatorie in Parcul National Denali ofera turistilor posibilitatea de a vedea lupi, ursi, lei de mare, balene si vidre, toate pe fundalul spectaculos al ghetarilor.

Tarif: 2.240 euro

Nuuk, Groenlanda: Balene

Nuuk, Groenlanda: BaleneNuuk nu este doar capitala Groenlandei, ci si unul dintre putinele locuri din lume in care puteti admira balenele in mediul lor natural.

In timpul unei excursii pe mare, organizate doar in timpul verii, puteti vedea in apele reci ale Nordului toate tipurile de balene, asa ca nu va uitati camera de fotografiat acasa.

Chiar daca balenele albastre sunt vazute extrem de rar, au fost si momente in care acestea au putut fi admirate de catre turistii norocosi.

Tarif: 80 euro

Insulele Magdalen, Quebec, Canada: Foci albe

Insulele Magdalen, Quebec, Canada: Foci albeMentinerea unui grup care sa nu depaseasca douazeci si patru de persoane reprezinta un aspect esential in ceea ce priveste calatoriile in habitatul natural al animalelor rare.

Aceasta permite de asemenea vizitatorilor sa se apropie cat mai mult de minunatele fiinte si sa le admire in liniste alaturi de adorabilii pui albi.

Ghizii au cunostinte temeinice cu privire la comportamentul focilor asa ca, in timp ce te apropii de ele te vor ajuta sa-ti dai seama de ceea ce semnifica reactiile pe care le au, de la zgomote ce seamana cu latratul cainilor si pana la invitatia de a le mangaia.

Tarife: 3.651 – 3.800 euro

Churchill, Manitoba, Canada: Ursi polari

Churchill, Manitoba, Canada: Ursi polariTurul The Great Ice Bear, organizat de Churchill Wild permite turistilor sa petreaca patru zile in regiunea in care mai mult de o mie de ursi polari se intalnesc in fiecare toamna.

Plimbarile prin tundra se vor finaliza cu siguranta cu intalnirea a numerosi ursi polari, iar daca vreti sa va personalizati excursia puteti face acet lucru apeland la compania International Wildlife Adventures.

Tarife: 1.750 – 3.700 euro

Antarctica: Pinguini

Antarctica: PinguiniVizitarea Antarticii nu mai este in ziua de azi doar o fantezie, avand in vedere numarul mare de excursii organizate de agentiile de turism catre Polul Sud, incluzand excursii de doua saptamani in apropierea coloniilor de pinguini.

Acest tur este condus de catre Dick Filby, un expert in comportamentul pinguinilor, care organizeaza calatorii in Antarctica de mai bine de douazeci de ani. Scopul acestei calatorii este acela de a oferi turistilor posibilitatea de a petrece cat mai mult timp in apropierea coloniilor de pinguini, de a-i fotografia si a invata cat mai multe cu privire la modul de viata al celor peste 5.500 cupluri si puii acestora in numar de aproximativ 3.300.

Tarif: 30.000 euro

Norvegia: Balene ucigase

Norvegia: Balene ucigaseCu siguranta, fiecare poate admira balenele ucigase la adapostul unei barc,i dar cine vrea sa faca asta atunci cand are posibilitatea de a inota alaturi de ele.

Compania norvegiana Lofoten Opplevelser pune la dispozitia celor curajosi echipamentul necesar pentru a se scufunda in apele reci care inconjoara Norvegia.

Daca pe parcursul excursiei de trei ore vi se face frica, poate va ajuta sa stiti faptul ca fiecare ghid turistic are o experienta de peste cincisprezece ani in organizarea unor astfel de expeditii.

Tarif: 183 euro