Chhatrapati Shivaji International Airport (BOM)

Chhatrapati Shivaji International Airport (BOM)Procentul sosirilor la timp: 49.95 la suta

Pentru al doilea an consecutiv, Aeroportul International din Mumbai se afla in topul aeroporturilor cu cele mai mari intarzieri din lume in ceea ce priveste sosirile.

Astfel, peste cincizeci la suta dintre sosirile din 2008 au fost amanate cu mai mult de treizeci de minute, potrivit studiilor realizate de FlightStat. In luna noiembrie, aeroportul a fost modernizat astfel incat sa reduca timpul de asteptare al avioanelor care aterizeaza.

Indira Gandhi International Airport (DEL)

Indira Gandhi International Airport (DEL)Procentul sosirilor la timp: 50.89 la suta

Indira Gandhi este aeroportul orasului New Delhi, capitala Indiei, pe unde au trecut 23,3 milioane de pasageri in 2007. Statisticile arata ca aproape 50 la suta dintre sosiri au avut intarzieri mai mari de treizeci de minute in anul 2008.

O masura luata pentru a remedia acest aspect este deschiderea unui nou terminal la sfarsitul lui martie 2010.

Mohammed V International Airport (CMN)

Mohammed V International Airport (CMN)Procentul sosirilor la timp: 53.83 la suta

Aeroportul international Mohammed V este unul dintre cele mai mici din topul aeroporturilor cu cele mai mari intarzieri din lume, avand un trafic de doar 5,9 milioane de pasageri in anul 2007.

Cu toate acestea, mai mult de 40 la suta dintre numarul zborurilor din 2008 au avut intarzieri de peste 30 de minute. Mohammed V International Airport nu a stat mai bine nici la capitolul plecari, doar 64 la suta dintre avioane decoland conform orarului de zbor.

Beijing Capital International (PEK)

Beijing Capital International (PEK)Procentul plecarilor la timp: 47.86 la suta

Aeroportul din Beijing este cu siguranta unul dintre cele mai ocupate din lume, cu aproximativ 54 de milioane de pasageri in 2007.

Numarul acestora a crescut insa simtitor in anul 2008, cand orasul a gazduit Jocurile Olimpice. In acelasi timp, aeroportul nu se situeaza prea bine nici in ceea ce priveste plecarile, acestea fiind amanate in proportie de patruzeci si cinci la suta cu mai mult de treizeci de minute.

Manchester Airport (MAN)

Manchester Airport (MAN)Procentul plecarilor la timp: 49.11 la suta

Prin aeroportul principal din nordul Marii Britanii au trecut 22 milioane de pasageri in 2007, fiind totodata si aeroportul britanic cu cel mai mare numar de zboruri directe catre destinatiile internationale.

Din pacate insa s-ar putea sa dureze mai mult calatorii catre acele destinatii decat daca ati merge pe oricare alt aeroport din Marea Britanie. Aproximativ 48 la suta dintre plecarile de pe acest aeroport au avut o intarziere de cel putin treizeci de minute fata de orarul initial de zbor.

Venice Marco Polo Airport (VCE) Venice Marco Polo Airport (VCE)

Venice Marco Polo Airport (VCE) Venice Marco Polo Airport (VCE)Procentul plecarilor la timp: 53.59 la suta

Venetia este cunoscuta pentru romantismul pe care il degaja, si nu pentru eficienta aeroporturilor.

Cu toate acestea, prin aeroportul acestui oras au trecut mai mult de sapte milioane de pasageri in anul 2007, iar in 2008 mai bine de jumatate dintre avioane au decolat cu cel putin treizeci de minute intarziere.

Un aspect unic insa in ceea ce privete aeroportul din Venetia este acela ca puteti ajunge acolo cu barca.