#1 Tokyo Disneyland, Japonia

#1 Tokyo Disneyland, Japonia25,9 milioane vizitatori

Primul Disneyland din afara Statelor Unite a fost deschis in Tokyo, iar in acest an se implinesc douazeci si cinci de ani de la momentul in care a fost inaugurat.

Mai mult decat atat, acesta este cea mai vizitata destinatie turistica a Asiei, avand conform Japan National Tourist Organization un numar de 25,4 milioane de vizitatori in 2007.

O alta sursa declara insa un numar de 26,3 milioane de vizitatori in acelasi an, media acestora fiind de 25,9 milioane.

#2 Marele zid chinezesc, Bandaling

#2 Marele zid chinezesc, Bandaling16 milioane vizitatori

Zidul se intinde pe o lungime de aproximativ 4.000 de mile pe teritoriul Chinei de Nord, iar constructia sa a inceput acum mai bine de doua milenii din dorinta de a construi o bariera in calea invadatorilor.

Astazi, doar vizitatorii “invadeaza” aceasta zona, desi doar 10 kilometri din lungimea Zidului sunt deschisi publicului larg.

Pentru a evita aglomerarea exagerata a zonei, autoritatile locale au limitat accesul turistilor la 16 milioane pe an.

#3 Temple of Heaven, Beijing, China

#3 Temple of Heaven, Beijing, China12 milioane vizitatori

Atunci cand in anul 1998 Temple of Heaven a fost adaugat in patrimoniul mondial, cei de la UNESCO si-au argumentat alegerea prin faptul ca aceasta cladire construita in secolul al XV-lea reprezinta o impletire inedita de culturi, pe fondul unei puternice influente istorice.

Intreaga arhitectura a Templului simbolizeaza relatia dintre pamant si rai, care sta la baza poporului chinez si, de asemenea, rolul special al imparatului in cadrul acestei relatii.

#4 Nagashima Spa Land, Japan

#4 Nagashima Spa Land, Japan11,4 milioane vizitatori

Acest imens complex turistic din Japonia, o superba gradina botanica - unde are loc cel mai mare festival al florilor din Japonia – o multitudine de izvoare cu apa calda, mall-uri si un parc de distractii care gazduieste Steel Dragon 2000, celebrul roller coaster.

Statisticile arata ca doar parcul de distractii a fost vizitat de 3,9 milioane de turisti in 2007, numarul total al vizitatorilor ridicandu-se la 11,4 milioane.

#5 Victoria Peak, Hong Kong, China

#5 Victoria Peak, Hong Kong, China9,4 milioane vizitatori

Aproape 9,5 milioane de turisti vin in fiecare an pentru a se bucura de privelistea minunata de pe cel mai inalt munte al Hong-Kong-ului, care s-a transformat intr-o statiune de lux in secolul al XIX-lea.

The Peak Tower a fost renovat in anul 2005 si ofera acum numeroase variante de distractie si shopping pentru cei care urca pana la ultimul etaj.

#6 Universal Studios, Osaka, Japonia

#6 Universal Studios, Osaka, Japonia8,7 milioane vizitatori

Universal Studios din Osaka a fost vizitat de 11 milioane de turisti in 2001, anul deschiderii sale. In 2007 insa, parcul construit, folosindu-se de teme din filme celebre, a atras un numar de 8,7 milioane de turisti, devenind astfel una dintre cele mai vizitate destinatii ale Asiei.

#7 Forbidden City, Beijing, China

#7 Forbidden City, Beijing, China8 milioane vizitatori

Potrivit China Daily, construirea Orasului Interzis din Beijing s-a incheiat in anul 1420 si era menit sa reprezinte ideea ca imparatul este centrul Universului si sa aduca un omagiu puterii sale divine.

Inconjurat de un zid inalt de noua metri si gros de sase metri, fortareata era destinata exclusiv imparatului in trecut, insa a fost transformata in “palatul poporului” in 1925, cand republicanii au transformat-o in muzeu.