Gastronomia moleculara: Stiinta, arta si gastronomie

Gastronomia moleculara: Stiinta, arta si gastronomiePromavata in cele mai cunoscute restaurante din lume, gastronomia moleculara are drept promotor de frunte pe celebrul chef Adrias Ferran.

El conduce restaurantul El Bulli din Spania, cotat drept cel inovativ restaurant din lume si detinator a trei stele Michelin.

Domeniu aflat la granita dintre stiinta, arta si gastronomie, bucataria moleculara se bazeaza pe cuceririle moderne ale fizicii si chimiei pentru a obtine rezultate inedite in arome, textura si design.

Mecanismele care stau la baza transformarii ingredientelor in preparate sunt studiate in detaliu si apoi aplicate cu precizie stiintifica pentru a obtine emulsii, creme, spume dintre cele mai neasteptate, care pot constitui un meniu complet, de la aperitiv si pana la desert, inclusiv preparate de bar.

Foto: Bernd Kirsch, Bucatar Sef Radisson SAS

Preparate inedite

Preparate inedite"Texturas", ingredientele si aditivii de natura biologica, inventate si numite astfel de catre Adrias Ferran, stau la baza magiei prin care se obtin preparate moleculare spectaculoase.

Printre acestea se numara feluri de mancare inedite, cum ar fi inghetata fierbinte sau caviar de Campari. Incepand din luna martie, hotelul Radisson din Bucuresti ofera clientilor sai experienta degustarii preparatelor moleculare.

Astfel, pe 27 martie, restaurantul Prime Steak and Seafood isi asteapta clientii cu un meniu alcatuit din sase feluri de mancare, acompaniat de vinuri alese, intitulat "Molecular Cuisine &Torres".

Meniul "Molecular&Torres"

Meniul "Molecular&Torres"Meniul pregatit la Prime pentru seara "Molecular&Torres" este unul de gala, cu 6 feluri de mancare si vinuri fine.


Spuma de rosii si mozzarella

Aperitive
  • felii de sfecla rosie cu herring si cartofi rösti
  • cartofi blini, caviar Keta si spuma de smantana
  • sushi cu maioneza wasabi
Main courses
  • file de vita cu sos de foie gras, dulceata de smochine, spuma de cartofi si trufe
  • Langoustine ginger gelee, pumpkin gnocchi
  • ton cu ulei de masline si crusta de iaurt
Desert
  • marshmallows cu spuma de capsuni si fizzy croquant
  • marzipan molecular cu praline si gheata

Pret: 450 RON /persoana