Turnul Eiffel, Paris

Turnul Eiffel, ParisO companie de asigurari de viata a clasat, in urma unui studiu, Turnul Eiffel in topul celor mai dezamagitoare atractii turistice din lume.

Majoritatea turistilor aleg aceasta destinatie in luna iulie, astfel ca, de cele mai multe ori, dureaza mai mult de patru ore pentru a ajunge in varful turnului.

Cu toate ca vederea este de vis, structura de fier nu mai pare atat de fascinanta de aproape.

In schimb, puteti ramane aproape de pamant pentru o plimbare de-a lungul Senei la rasaritul soarelui.

Asadar, in timp ce savurati o cafea si delicatese de patiserie frantuzesti, veti avea parte cu siguranta de o priveliste mult mai placuta a orasului.

Piramidele, Egipt

Piramidele, EgiptAtunci cand a vizitat piramidele, acum mai bine de un un secol si jumatate, Mark Twain a spus: “Nu-ti puteai auzi propria voce din cauza galagiei”.

Cu siguranta, lucrurile nu s-au schimbat prea mult in zilele noastre si chiar daca sunt cu adevarat impresionante, cele mai inalte constructii ale lumii pana in secolul al XIX-lea sunt dezamagitoare pentru multi turisti.

In schimb, puteti opta pentru o calatorie pe malul vestic al Nilului, pana la Valea Regilor, unde cel mai recent mormant descoperit dateaza din anul 2006.

Times Square, New York

Times Square, New YorkIn fiecare an, 35 milioane de turisti viziteaza Times Square din New York, ceea ce transforma piata in cea mai vizitata destinatie din Statele Unite ale Americii.

Chiar daca este mai curata datorita primarului Giuliani, iar pe 42nd Street teatrele sunt construite in stilul Disney, piata ramane in continuare paradisul magazinelor ieftine si a muzeelor de ceara.

In schimb, la doar cativa kilometri departare, turistii se pot bucura de Strawberry Fields, zona din Central Park care ofera un emotionant memorial dedicat lui John Lennon.

Mozaicul numit “Image” atrage cel mai mare numar de turisti, insa este inconjurat de zone intinse de verdeata. Daca se intampla sa vizitati zona in zilele de 9 octobrie, data nasterii lui John Lennon, sau 8 decembrie, ziua in care a fost asasinat, pregatiti-va pentru o noapte intreaga de cantat, un adevarat tribut adus cantaretului.

Turnul din Pisa, Italia

Turnul din Pisa, ItaliaChiar daca Turnul din Pisa nu se mai inclina atat de mult ca pe vremuri, nenumarati turisti isi fac loc cu greu prin multime pentru a face celebra fotografie in care pare ca sustin celebrul turn cu mainile.

In schimb, vizitati Gradina Botanica din Pisa, care dateaza de mai mult de cinci sute de ani.

Trevi Fountain, Roma

Trevi Fountain, RomaFantana Trevi din Roma pare unica, cu exceptia imitatiei de la Palatul lui Cezar, necunoscuta de cei mai multi dintre turistii care ajung in Italia, dar care a aparut in unul din filmele cunoscutelor gemene Olsen.

Chiar daca traditia va indeamna sa aruncati in fantana o moneda pentru noroc, care sa se alature celor aproximativ 3.000 aruncate in fiecare zi, puteti alege in schimb o plimbare in Piazza Capranica, unde sa savurati un espresso traditional.