35.000 de opere de arta

35.000 de opere de artaFie ca il vizitati prima oara sau ca i-ati mai trecut vreodata pragul, veti putea descoperi intotdeauna ceva nou si fascinant in Louvre.

Aici sunt expuse peste 35.000 de opere de arta si, fie ca sunteti pasionati de pictura sau sculptura, fie ca sunteti istorice sau pur si simplu turisti curiosi, veti avea nevoie de multe ore si ciar zile pentru a vizita intreg muzeul.

La Gioconda: Cel mai celebru tablou din lume

La Gioconda: Cel mai celebru tablou din lumeTuristii grabiti, fie ca vorbim de japonezii dornici sa fotografieze cat mai mult sau de turistii care sunt asteptati de autocare la o ora fixata, se grabesc inevitabil sa admire de aproape Mona Lisa lui Da Vinci. La Gioconda este considerata cel mai celebru tablou din lume si in acelasi timo cea mai reprodusa si comentata pictura.

Putini stiu insa ca imensul muzeu este impartit in 8 departamente diferite. Pentru a te descurca in Louvre este esential sa ai cu tine o harta a muzeului. Galeriile sale sunt altfel un adevarat labirint pentru vizitatorii neinitiati.

Turistii grabiti, fie ca vorbim de japonezii dornici sa fotografieze cat mai mult sau de turistii care sunt asteptati de autocare la o ora fixata, se grabesc inevitabil sa admire de aproape Mona Lisa lui Da Vinci. La Gioconda este considerata cea mai celebru tablou din lume si in acelasi timo cea mai reprodusa si comentata pictura.

Putini stiu insa ca imensul muzeu este impartit in 8 departamente diferite. Pentru a te descurca in Louvre este esential sa ai cu tine o harta a muzeului. Galeriile sale sunt altfel un adevarat labirint pentru vizitatorii neinitiati.


Opere celebre la Louvre

Opere celebre la LouvreDaca timpul va este limitat, ar fi bine sa va prioritizati din veme operele si galeriile pe care doriti sa le vizitati. Intrarea in Louvre este de obicei gratuita in prima duminica a fiecarei luni, insa tocmai de aceea e recomandat sa ajungeti cat mai devreme la muzeu.

Si chiar daca nu e Duminica dimineata, merita sa faceti un efort sa ajungeti cat mai devreme la muzeu atat pentru a avea cat mai mult timp la dispozitie pentru vizitare, cat si pentru a nu sta foarte mult la coada la intrare.

Odata intrati, va garantam ca veti fi fascinati, de la Mona Lisa la Venus de Milo sau la Codul lui Hammurabi veti avea de admira mii, chiar zeci de mii e exponate.