San Francisco: Ferry Building Marketplace

San Francisco: Ferry Building MarketplaceFerry Plaza Farmers Market este cea mai apreciata piata cu produse alimentare biologice ale fermierilor din Statele Unite ale Americii, vizitata de peste 15.000 de cumparatori zilnic, in cautare de produse organice precum branzeturi si sunca, preparate dupa metode traditionale, dar si o mare varietate de fructe si legume.

In ciuda popularitatii de care se bucura, piata este deschisa doar in zilele de marti si sambata. De asemenea, piata se remarca prin micile buticuri axate pe vanzarea de specialitati: branzeturi, patiserie, ciocolata sau ciuperci.

Barcelona: Mercat de la Boqueria

Barcelona: Mercat de la BoqueriaSpania este cunoscuta pentru bogatia si traditia culinara, iar Catalunia este considerata de majoritatea turistilor regiunea cu cea mai gustoasa mancare din tara.

Retetele felurilor de mancare specifice zonei s-au pastrat neschimbate din perioada Evului Mediu. Toate acestea pot fi gasite in aglomerata Mercat de la Boqueria, unde cei mai buni bucatari ai orasului se intalnesc, aproape ca un ritual, in fiecare dimineata.

Produsele proaspete abunda, cele mai cautate fiind, fara indoiala, fructele de mare si pestele preparat in diferite moduri.


Paris: La Grande Epicerie

Paris: La Grande EpicerieFauchon a fost de multe ori asemanata cu Tiffany`s al patiseriilor, unde deserturi somptuoase si sortimente de ciocolata fina sunt impachetate precum cadourile, in deja celebra hartie roz, specifica brand-ului.

Daca sunteti insa in cautarea unei selectii impresionante de produse, din Franta, dar si din toate colturile lumii, vizitati La Grande Epicerie, parte a magazinului universal Le Bon Marche.

Reprezentand o combinatie intre magazinele universale tipic europene si un supermarket complex, orice produs va vine in minte il veti gasi cu siguranta aici.

Berlin: KaDeWe Gourmet Floor

Berlin: KaDeWe Gourmet FloorKaDeWe este cel mai mare magazin universal din Berlin, iar aici, pe suprafata etajelor 6 si 7, se intinde o imensa piata alimentara, care include chiar si un bar unde se servesc stridii.

La acesta se adauga cafenele si restaurantele sofisticate ale celebrului bucatar-sef francez Paul Bocuse.

Cu toate acestea, cea mai spectaculoasa zona este cea care expune produse negatite in cantitati uriase, printre care se regasesc branzeturi, carne afumata si peste patru sute de sortimente diferite de paine.

Lista este completata de 2.000 de sortimente de vinuri, incluzand cea mai mare selectie de Riesling pe care o veti vedea vreodata.