Cavern Club, Liverpool

Cavern Club, LiverpoolLiverpool este orasul in care grupul celor patru s-a format si a crescut si se pare ca aproape fiecare strada a orasului se lauda cu o casa sau un bar pe unde au trecut cei de la Beatles.

De asemenea, fanii din intreaga lume vin aici de doua ori pe an, in iulie, pentru Beatles Day, si in august, pentru International Beatles Week.

Festivitatile includ parade, licitatii, tururi ale orasului si concerte la Cavern Club, o locatie pe care nici un fan adevarat nu ar rata-o.

Cladirea in care formatia a avut peste trei sute de concerte a fost daramata la inceputul anilor`70, iar cea de azi a fost reconstruita folosindu-se caramizile celei vechi.

Abbey Road, Londra

Abbey Road, LondraVizitatorii care ajung la trecerea de pietoni de pe Abbey Road ii imita de cele mai multe ori pe membrii Beatles, asa cum apar acestia pe coperta ultimului lor album, Abbey Road.

De semenea, Abbey Road Studio, in care The Beatles au inregistrat 90 la suta dintre albume, este celebru si in randul muzicienilor, trupe precum Red Hot Chilli Peppers, Snow Patrol, Radiohead sau Pink Floyd inregistrand albume in cladirea care dateaza din secolul al XIX-lea.

Totodata, aici au avut loc filmarile pentru productii precum Raiders of the Lost Ark, Batman, City of Joy, Interview With A Vampire sau Lord Of The Rings.

Royal Albert Hall, Londra

Royal Albert Hall, LondraPe langa faptul ca Royal Albert Hall este mentionat in versurile melodiei "A Day in the Life" (“Now they know how many holes it takes to fill the Albert Hall”), acesta este locul in care The Beatles au sustinut concerte de mai multe ori.

Ei au impartit chiar scena cu cei de la Rolling Stones, pe 15 septembrie 1963.

Regina Victoria a construit Royal Albert Hall in memoria sotului ei, Printul Albert, iar primul concert in cladirea cu forma rotunda, distinctiva, a avut loc in anul 1871. Astazi, Royal Albert Hall are 13 baruri si 3 restaurante.

Hamburg, Germania

Hamburg, GermaniaThe Beatles au sustinut concerte in Hamburg in 1960 si in 1961 cu noii membri ai trupei, Pete Best la tobe si Stu Suttcliffe la chitara.

Aici au facut si primele inregistrari pentru melodia “My Bonnie” in 1961 si au incantat fanii in cluburi precum Kaiserkeller si Top Ten, asa ca, in acest oras, cei peste 4 milioane de vizitatori care vin in fiecare an pot opta pentru tururi ce includ locatii in care au fost, cluburi unde au cantat si fotografii facute de cei de la Beatles in Hamburg.

Strawberry Fields, Central Park, New York

Strawberry Fields, Central Park, New YorkAceasta “Gradina a Pacii”, situata in partea vestica a Parcului Central din NewYork, a fost numita Strawberry Fields in 1981. Avand un design conceput de celebrul arhitect de peisaje Bruce Kelly, aceasta colina este un veritabil monument dedicat lui John Lennon.

Yoko Ono a contribuit cu 500.000 dolari pentru construirea memorialului si cu o suma egala pentru ingrijire si intretinere.

Plantele din aceasta zona au fost aduse din 150 de tari, iar piesa centrala, un mosaic in alb si negru pe care scrie “Imagine”, reprezinta un cadou din partea orasului Napoli. Strawberry Fields a devenit in timp un loc de intalnire pentru fanii trupei din intreaga lume.