4 / 5

Profil de statiune: Marmaris

Marmaris, cunoscuta si drept “statiunea tinerilor” sau “Marmarisul Verde”, este situata la 370 kilometri de Antalya, la confluenta dintre Marea Egee si Mediterana. Statiunea se deosebeste prin vegetatia speciala, unica in Turcia, dar si prin numarul mare de cluburi, peste 70, baruri si petreceri in aer liber.

De asemenea, este una dintre cele mai exclusiviste destinatii ale Turciei, iar cei mai multi dintre turistii statiunii sunt englezii, ponderea lor ajungand la 61% din totalul celor care viziteaza Marmarisul pe durata unui an. Mai mult decat atat, studiile realizate de autoritatile regionale arata faptul ca o pondere de 75% dintre turistii care viziteaza aceasta parte a Turciei revin in anul viitor in aceleasi locuri.

Topul este completat de ucrainieni si rusi, ponderea lor ajungand la 12% din totalul turistilor, si germani, in proportie de 9%. In anul 2008, 1.500 de romani au ales sa-si petreaca vacanta aici.

De asemenea, in Marmaris a fost data o lege prin care se interzice constructia de hoteluri noi, pentru conservarea vegetatiei, iar guvernatorul regiunii a luat decizia de a pune la dispozitia turistilor un numar de telefon prin care acestia sa anunte eventualele probleme sau neplaceri pe care le intampina pe durata vacantei.

Preturile in Marmaris, la fel ca in toate statiunile exclusiviste ale Turciei, sunt considerbil mai mari decat in alte orase ale tarii. O ingetata traditionala costa 2 lire turcesti (1 euro), kebab-ul poate fi cumparat cu 8-10 lire (4-5 euro), iar pentru o sticla de cola sau bere veti plati in jur de 7 lire (3,5 euro). Intrarile la muzee sau monumente istorice variaza intre 5 si 10 lire ( 2,5 - 5 euro), in timp ce excursiile de o zi in imprejurimi, cum ar fi cea spre Insula Cleopatrei, ajung la 30 de euro pentru o persoana.

Oferte de turism in Marmaris

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri