Delphi, Grecia

Delphi, GreciaPutine ruine sunt atat de evocative precum cele de la Delphi, epicentrul spiritual al lumii grecesti antice.

Templul Tholos, inchinat zeitei Athena, are trei dintre cele douazeci de coloane sculptate in stil doric, situate pe trei platforme circulare.

Cercurile armonizeaza astfel tinutul salbatic, marea si valea: "Exista o energie aparte in acest loc, pe care oamenii au perceput-o din cele mai vechi timpuri", declara Claire Lyons, curator de antichitati la Muzeul J.Paul Getty.

Villa Jovis, Capri, Italia

Villa Jovis, Capri, Italia"Capri atrage o multitudine de turisti. Cu toate acestea, este surprinzator faptul ca doar o mica parte dintre ei aleg sa faca un tur lung dar incantator pana la Palatul lui Tiberius din Muntele Tiberio", spune Lyons.

Spre deosebire de turismul organizat ca la carte din Pompeii, Villa Jovis este izolata.

Cu toate acestea, privelistile sunt impresionante, iar ghizii turistici si semnele indrumatoare sunt putine, astfel incat nu altereaza in niciun fel experienta turistului.

Kourion, Cyprus

Kourion, CyprusRuinele din Kourin, care privesc spre Marea Mediterana de pe coasta de sud a Ciprului, sunt extrem de variate.

Exista un amfiteatru greco-roman, folosit si in zilele noastre si bai publice construite din mozaic specific romanilor.

Deasemenea, pot fi vizitate ruinele unei vechi bazilici crestine. In plus, zona coastei reprezinta una dintre destinatiile favorite ale iubitorilor de paragliding.

El Jem, Tunisia

El Jem, TunisiaTunisia nu duce lipsa ruinelor antice romane. Cu toate acestea, nimic nu se aseamana cu colosseum-ul din El Jem, numit Thysdrus in antichitate.

Romanii au construit stadionul circular in jurul anului 238, sub comanda proconsulului Gordian.
Un aspect remarcabil pentru o ruina de acest gen este faptul ca putea gazdui pana la 35.000 de persoane, fiind astfel cea mai mare structura de acest tip, dupa Colosseum-ul din Roma.

Templul din Aphaea, Grecia

Templul din Aphaea, GreciaIn Aegina, una dintre insulele situate la 27 de kilometri de Atena, turistii pot gasi un sanctuar complex, care include acest templu construit in jurul anului 500 i.e.n.

Sculpturile Templului Aphaea au fost duse la Munich acum mai mult timp dar, coloanele ramase aproape intacte seamana cu cele ale Parthenon-ului.

Este un templu grecesc impresionant, izolat in varful muntelui, care pastreaza aroma vremurilor de acum cateva mii de ani.

Amfiteatrul Aspendos, Turcia

Amfiteatrul Aspendos, TurciaCand turistii marturisesc ca cele mai frumoase ruine grecesti le-au intalnit in Turcia, de multe ori au dreptate.

Un exemplu este acest templu din provincia Antalya, fondat de greci in jurul anului 1.000 i.e.n. si ocupat mai tarziu de Alexandru cel Mare si de romani.

Templul din Aspendos este astazi cel mai bine conservat monument de acest tip al lumii antice, un poem inghetat in piatra, care poate gazdui pana la 7.000 de persoane.