1 / 4

O zi de gratie pentru Bucuresti

Sambata, orasul sarbatoreste arta majora, care coboara de pe scenele grandioase ale marilor metropole si vine la Bucuresti, pentru a insemna o zi de gratie in paginile acestuia.

Cultura minora sau doar ignoranta a celor care au administrat destinul Romaniei, pentru o zi, crezul interbelic ca vocatia artistica este cea care ne defineste pare a se implini, sub bagheta lui Ariss Jansons, dirijorul marii orchestre a Amsterdamului, cu instrumenele ei unice de lemn, in armonia exceptionala a legendarei trupe de balet din Monte-Carlo prezente care, alaturi de soprana Angela Gheorghiu, ofera programul unei seri de septembrie in Bucuresti, potrivit NewsIn.

Dincolo de agitatia politica, in afara, daca nu in pofida incercarilor de se obtine capital electoral, sfidand chiar criza economica si fatalismul de secole al "culturii mici", ziua de gratie a Bucurestilor atinge in amploare marile seri ale Parisului. Fara zgomot, cuminte si discret, arta va rasuna la opera, teatru si pe strazi, iar meritul este doar si doar al ei. Nu este gestul ostentativ al vreunui politician, nu este un dar electoral, ci un firesc cu care, poate, ar trebui sa ne reobisnuim.

Din bani publici, adica din contributiile fiecaruia la acel "bine general" ocultat de cele mai multe ori, mari nume ale scenelor internationale ne onoreaza cu prezenta lor, cruciala pentru optimismul si linistea sprituala a micilor contribuabili. Este o zi exceptionala si, de ce nu, o lectie despre cum poate cultura sa ne redea increderea si noi si sa restaureze ambitia interbelicilor in Micul Paris.

Sursa foto: galeriart.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri