Haiti

HaitiO tara este considerata ca fiind periculoasa pentru turisti atunci cand agentiile de turism online nici macar nu o mentioneaza in lista de destinatii propuse.

Acesta este si cazul Haiti – tara lovita de tragedii, despre care multi au uitat pana si faptul ca face parte din Insulele Caraibe.

Cu toate acestea, lucrurile nu au fost intotdeauna asa, nici chiar in perioada cunoscutului infractor François "Papa Doc" Duvalier, cand Haiti era o destinatie populara in randul turistilor din intreaga lume.

Insa, in anul 1991, atunci cand forta militara a inceput sa se faca simtita, efectele au fost dezastruoase.

Chiar daca si azi poporul este sarac, turistii, care sunt dispusi sa interactioneze cu gazdele, vor gasi un mediu prietenos si deschis, unde se vorbeste franceza si engleza la nivel de incepator.

Columbia

ColumbiaRebelii din FARC (Fortele Militare Armate ale Columbiei) inca pot fi intalniti in junglele Columbiei, insa in ultimii ani numarul conflictelor s-a diminuat, observandu-se, in acelasi timp, o scadere vizibila a gradului de violenta care indica faptul ca epoca mogulului cocainei, Pablo Escobar, este demult apusa.

Columbia se transforma in ritm alert intr-o tara “normala”, cu restaurante de clasa mondiala si zone comerciale moderne.

Mai mult chiar, intr-o campanie de promovare, se spune ca singurul pericol in Columbia este ca nu-ti vei mai dori sa parasesti tara. Asadar, chiar daca numarul turistilor s-a dublat in ultimii patru ani, Columbia ramane, in continuare, cel mai bine pastrat secret al Americii Latine.

Korea de Nord

Korea de NordKorea de Nord face parte dintre tarile in care accesul este unul dintre cele mai dificile din lume si este si mai dificil sa o parasesti daca se intampla sa nu ai viza.

Turistii pot vizita aceasta tara prin intermediul tururilor organizate. Cu toate acestea, nu va asteptati la surprinderea atmosferei si culturii veritabile a Koreei de Nord, intrucat excursiile sunt atent dirijate, iar vizitatorii nu au libertatea de a actiona pe cont propriu.

Sursa Foto: Wikipedia

Bangladesh

BangladeshBangladesh este o tara tanara, dar cu o istorie bogata. Fiind parte a Imperiului Britanic si, ulterior, partea de est a Pakistanului, Bangladesh se invecineaza azi cu India, Myanmar, Nepal si China, tari care au influentat puternic stilul vestimentar, arta culinara si chiar arhitectura acestei tari.

Orasul Cox's Bazaar reprezinta una dintre atractiile principale pentru turisti, fiind faimos pentru superbele sale plaje la Golful Bengal – cea mai lunga intindere de plaje naturale din lume, masurand aproximativ 125 de kilometri.

Pentru a intampina cresterea numarului de turisti, tot mai curiosi sa cunoasca aceasta zona, s-au construit case si hoteluri de lux, unul dintre acestea fiind Hotelul Seagull, unde un apartament prezidential poate fi inchiriat pentru suma de 250 de dolari pe noapte.

Cuba

CubaIn timpul campaniei sale pentru alegerile prezidentiale, Barack Obama a promis ca va imbunatati relatia dintre Statele Unite si Cuba, masura care ar urma sa confere un plus de democratie natiunii.

Asadar, americanii pot calatori acum in insula cu o populatie de 11 milioane de persoane, la doar 150 kilometri departare de coasta Floridei, chiar daca deocamdata aceasta masura ii vizeaza doar pe cetatenii americani nascuti in Cuba.

Desi inca din anii '60 americanii nu au fost bine primiti in Cuba, turistii de alte nationalitati viziteaza aceasta tara pentru plajele impresionante, mancarea gustoasa si ospitalitatea oamenilor.

Sursa Foto: Wikipedia