Sharm El Sheikh

Sharm El SheikhStatiunea Sharm El Sheikh - initial mai putin cunoscuta -, acest paradis turistic, a fost descoperita de scafandri, azi devenind o statiune de lux, adevaratul paradis al scufundarilor.

Sharm El-Sheikh este un oras situat in partea de sud a peninsulei Sinai, in regiunea "Janub Sina" - Egipt, pe fasia de coasta intre Marea Rosie si Muntele Sinai, cu o populatie de aproximativ 35.000 de oameni (2008). Sharm El-Sheikh este centrul administrativ al regiunii "Janub Sina" ce include si orase mai mici ca Dahab si Nuweiba, precum si zona interioara montana, manastirea Sfintei Ecaterina si Muntele Sinai.

Sharm el-Sheikh este cunoscut ca Orasul Pacii cu referire la multiplele conferinte internationale de pace ce au loc in acest oras. Asta dupa ce Egiptul si Israelul s-au luptat in repetate randuri pentru controlul Peninsulei Sinai. Abia in 1979, Israelul si Egiptul au semnat un tratat de pace prin care israelienii s-au retras total din Peninsula Sinai.

Localitatea israeliana Ofira a devenit astazi mult cautata statiune Sharm El-Sheikh. Clima excelenta, care va permite sa va bronzati si iarna, Marea Rosie, cu recifurile sale minunate de corali si hotelurile excelente, au transformat Sharm El-Sheikh-ul intr-una din destinatiile favorite ale turistilor europeni si americani, in orice anotimp.

Trei regiuni

Trei regiuniOrasul este impartit in trei mari regiuni:

Na`ama Bay: In acest golf cu plaje lungi a aparut primul hotel la inceputul anilor `80. Aceasta regiune este propice plimbarilor de dupa-amiaza. Aici veti gasi multe magazine, restaurante, baruri si cafenelele "Sheesha". Ras Um Sid Cliff: aceasta este regiunea stancoasa care uneste Na`ama Bay de Golful Sharm El Maya. Ras Um Sid este situat la aproximativ 5 minute de Sharm intr-o directie, iar in cealalta directie este Na`ama. Aceasta regiune este, de asemenea, cunoscuta pentru recifurile de corali si pentru faleza inalta, cu multe hoteluri.

Sharm El Maya: Acesta este numele dat regiunii vechiului oras Sharm el Sheikh. Pitorescul golf este un port natural in care ancoreaza o multime de ambarcatiuni de mici dimensiuni. Frumoasele plaje de nisip sunt pline de palmieri, iar regiunea se bucura de hoteluri noi de 5* si de avantajul ca vechiul oras se afla la scurta distanta.

Sharm el Sheikh s-a dovedit a fi unul din cele mai potrivite destinatii in care turistii sa se poata bucura de soare, mare, nisip si ospitalitatea localnicilor. Este inconjurat de trei arii protejate: Parcul Protejat Natural Ras Mohammed, Parcul National Sf. Caterina si zona protejata Nabq. Speciile mediului acvatic sunt numeroase: 250 de recifuri de corali si 1.000 de specii de pesti.

Temperaturile sunt favorabile turismului in orice sezon. In lunile de iarna (noiembrie-martie) temperatura variaza intre 15 si 35 grade celsius si pe parcursul lunilor de vara (aprilie-octombrie) variaza intre 20 si 45 de grade celsius. Temperatura Marii Rosii in aceasta regiune variaza intre 21 si 28 de grade celsius pe tot parcursul anului.

Excursii suplimentare

Excursii suplimentareDaca ajungi in Sharm el Sheikh poti alege sa faci una din numeroasele excursii puse la dispozitia turistilor, sa descoperi secretele Egiptului si sa intelegi astfel de ce Herodot afirma ca "Nu exista o alta tara care sa ascunda atatea minuni".

Excursie de o zi la Cairo - Plecare in zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza piramidele, Sfinxul, Templul din Vale; dupa servirea pranzului, vizita la Muzeul de Egiptologie. Dupa masa, tarziu, intoarcere la Sharm El Sheikh.

Excursie de doua zile la Cairo
Prima zi: Plecare in zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza Muzeul de Egiptologie, piramidele, Sfinxul, Templul din Vale, pranz. Vizita la un atelierul de papirus sau parfumerie. Cina si cazare la hotel de patru sau cinci stele. Seara, posibilitate de programe facultative.

A doua zi: Dupa mic dejun, programe facultative: Memphis-Sakkara si Citadella, pranz, intoarcere la Sharm El Sheikh. Luxor (cu avion) - Plecare dimineata - cursa Egyptair. Malul de Est: Templul Karnak, pranz, traversarea Nilului cu renumitele felukka. Obiectivele de pe Malul de Vest: Valea Regilor, Templul Reginei Hatsepsut, Colosii Memnon, vizitarea unui atelier de prelucrare a alabastrului sau de papirus, seara - zbor spre Sharm El-Sheikh.

Muntele Sinai - Muntele lui Moise - Plecare seara tarziu din Sharm El-Sheikh spre Muntele lui Moise, situat la 350 km, unul dintre cele mai inalte varfuri din Egipt, unde Moise a preluat de la Dumnezeu cele 10 Porunci, conform Bibliei. Dupa mic dejun - oprire scurta la Manastirea Sf. Ecaterina - pe 800 de trepte, in 3 ore se ajunge la manastire. in zori se admira rasaritul soarelui, dimineata devreme, intoarcere.

Excursii suplimetare

Excursii suplimetareManastirea Sfanta Ecaterina si Dahab - Plecare dimineata devreme spre Muntele Sfanta Ecaterina, situat la 350 km. Vizita in manastire urmata de pranz si program liber pentru cumparaturi la Dahab.

Abo Ghaloum Safari/Dahab - Safari de o zi, cu posibilitate de plaja si snorkelling pe teritoriul Parcului National Abou Ghaloum. Pranz in cort beduin, plimbare in orasul Dahab cu posibilitate de cumparaturi, intoarcere la hotel.

Ras Mohammed - Excursie cu vaporul in renumitul Parc National. Plaja si pranz pe Yolanda Beach, posibilitate de scufundari la mica adancime.

Excursie cu vaporul - Excursie de o zi cu vaporul pe ruta Ras Mohammed – Tiran, cu posibilitati de scufundari la mica adancime, pentru admirarea coralilor, pranz. Vapor cu fund de sticla - Program de aprox. 1,5 ore, recomandat pentru cei pasionati de fotografiere. Lumea mirifica a marii isi va deschide portile in fata ochilor dumneavoastra.

Delfin-show - Dolphinella - Program de prezentare cu delfini (apox. 2 ore) langa El Hadaba, cu transferuri. Recomandat in special pentru familii.

Cina in stil beduin - Cina cu luminari intr-un cort beduin. In adancul desertului vizitarea unui sat de beduini, program folcloric cu dans, muzica, sisha, apus de soare fermecator.

Beach Buggy - Program de aprox. 2 ore in desert cu soferi experti. Oprire scurta pentru a admira rasaritul sau apusul de soare, racoritoare si ceai intr-un sat de beduini.

Safari Kanyon - Safari in canyonul colorat, plimbare, plaja pe Nuweiba Beach, vizita la Dahab, pranz, intoarcere la Sharm El Sheikh.

Scufundari - Program cu vaporul, scufundari in Marea Rosie pentru toate categorile: incepatori, avansati, cu certificat.

Sursa: Lazy