4 / 6

Fotografia de nunta in strainatate vs Romania

In ceea ce priveste profilul clientilor care apeleaza la serviciile lui, fotograful a observat ca principala caracteristica pe care o impartasesc este pasiunea pentru fotografie. Nu putini sunt cei care au un aparat de fotografiat performant sau care, la randul lor, au site-uri sau blog-uri dedicate fotografiei.

„Pana la urma eu vad lucrurile ca intr-un cerc vicios, expresie careia ii atribui o conotatie pozitiva, si anume ca fiecare nu face decat sa atraga publicul care se regaseste in munca lui”.

Atunci cand vine vorba de modul in care este perceputa fotografia de nunta in Romania fata de strainatate, Rares Pulbere considera ca diferentele sunt majore, in special raportat la tarile vorbitoare de limba engleza, unde fotografia de nunta este dusa la cu totul alt nivel.

„Nu ma refer neaparat la calitatea imaginilor, ci, in special, la componenta de business si la instrumentele de marketing la care apeleaza fotografii”, declara Pulbere, subliniand faptul ca, din punct de vedere calitativ, nivelul nu este cu mult mai ridicat.

In plus, el adauga faptul ca nu trebuie sa pierdem din vedere traditia pe care o are fotografia de nunta in strainatate, spre deosebire de Romania, unde vorbim despre o piata in formare. Cu toate acestea, constata ca, de la sezon la sezon, romanii investesc mai mult in fotografia de nunta, iar numarul celor care au pretentii si al celor care pun fotografiile pe primul loc este tot mai mare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri