Concept si servicii

Concept si serviciiBucharest Hubb va reprezenta sediul freelancer-ilor si al investitorilor din domeniul online, in schimbul unei taxe de membru de 99 de euro, dar si un loc de intalnire pentru demararea de proiecte pe acest segment de piata.

Dupa o investitie initiala de 50.000 de euro, Seed Money a dezvoltat conceptul Bucharest Hubb, un loc de intalnire pentru specialistii si antreprenorii din mediul online, destinat atat start-up-urilor – care nu au inca resurse pentru inchirierea unui birou -, cat si celor care doresc astfel sa intre in legatura cu persoane care activeaza pe acest segment de piata.

Cladirea are o suprafata de 800 metri patrati si ofera 200 de spatii de lucru, la care se adauga 2 sali de intalniri, o camera de brainstorming si o sala de conferinte de 60 de locuri, si poate gazdui in jur de 400-500 membri sau 200-250 de persoane care sa lucreze in acelasi timp in cladire.

“Plecand de la conceptul de crowd intelligence si tinand cont de faptul ca nivelul de performanta profesionala a fiecaruia creste pe masura ce este inconjurata de persoane mai competente, am vrut sa cream un mediu in care aceste persoane sa interactioneze”, declara, pentru Wall-Street, Victor Anastasiu (foto) co-fondator Seed Money si Bucharest Hubb.

De asemenea, el considera ca acest mediu poate fi creat doar aducand in acelasi loc jucatori din mediul online care sa-si imparta spatiul de lucru, sa-si tina aici conferintele si intalnirile de afaceri, sa-si invite clientii si sa-si prezinte produse, facilitati de care pot beneficia membrii 24 de ore pe zi, in schimbul sumei de 99 euro pe luna.

Target de 200 de membri in primul an

Target de 200 de membri in primul anInvestitia initiala de 50.000 de euro consta in tot ceea ce inseamna amenajarea cladirii, infrastructura de Internet si securitate, iar fondatorii si-au propus sa ajunga la break even in primul an de activitate.

“Acest obiectiv presupune un target de 200 de membri in primul an”, declara Cristina Bleoju (foto), community manager Bucharest Hubb.

Promovarea se face exclusiv online, prin retea de blogeri, persoane cu cercuri puternice de influenta in acest mediu, cum ar fi Bobby Voicu sau Cristi Manafu, prin intermediul retelelor sociale Twitter si Facebook, dar si cu ajutorul grupului de antreprenori format la Seed Money.

Momentan exista 3 angajati dedicati acestui proiect, la care se adauga o parte dintre persoanele care lucreaza in cadrul Seed Money, dar si 9 voluntari care isi doresc sa lucreze aici deoarece beneficiaza de abonament gratuit pentru Hubb.

In ceea ce priveste criteriile de selectare a membrilor, Victor Anastasiu declara ca acestia vor fi alesi de catre grupul de consilieri ai Seed Money, care numara in prezent 40 de persoane si care valideaza toate intrarile membrilor noi, astfel incat nivelul lor de competente sa fie foarte ridicat, indiferent de ramura din online in care activeaza.

Planuri de extindere

Planuri de extindereIn ceea ce priveste lansarea unei astfel de afaceri in vreme de criza, Victor Anastasiu declara ca, din activitatea sa la Seed Money, observa ca piata careia se adreseaza nu a fost afectata de contextul economic actual si considera ca, atunci cand Bucharest Hubb se va afla in plina ascensiune, criza va tine de domeniul trecutului.

Mai mult decat atat, fondatorii au planuri de dezvoltare, conditionate insa de impactul pe care il va avea si de capacitatea de a atrage membri.

“Noi mai avem doua corpuri vecine pe care intentionam sa le deschidem pe rand in functie de fluxul de membri. In plus, vrem sa deschidem un spatiu de relaxare, o sala de gimnastica si o terasa in curte pe timp de vara”, declara Cristina Bleoju.

In ceea ce priveste planurile facute la nivelul calitativ al afacerii, Cristina Bleoju spune ca, actionand pe o piata destul de putin dezvoltata in Romania, isi propun sa stabileasca un contact intre profesionistii din domeniul online, astfel incat, in decurs de cativa ani, sa initieze proiecte mult mai valoroase decat in prezent. In acelasi timp, isi propun atragerea investitorilor straini, care sa participe aici la evenimente de interes pentru ei.