Alergam la maraton

Alergam la maratonPe 17 octombrie, ora 9:30, in Piata Constitutiei se da startul editiei a III-a a celui mai mare eveniment sportiv de atletism stradal international gazduit de capitala - Bucharest City Marathon.

Pasionatii de alergare se pot inscrie la una dintre probele competitiei, pana pe 15 octombrie sau pe 15 octombrie intre 13,00 si 20,00 si pe 16 octombrie intre 9,00 si 20,00 la Expo Maraton in Piata Constitutiei.

Bucharest City Marathon se adreseaza atat sportivilor antrenati care sunt asteptati sa concureze la proba Maraton de 42,195 km, la cea de Semi-maraton de 21,095 km sau Proba Maraton – Stafeta 4x10,54 km, cat si celor amatori care se pot inscrie la Cursa populara - de 4 km, cea a Copiilor de 1 km. Persoanele cu dizabilitati au si ei sansa de a concura la una din probele de mai sus, la alegere.

Competitia este acreditata international, inscrisa in lista oficiala a maratoanelor lumii si afiliata AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale).

Competitia este acreditata international, inscrisa in lista oficiala a maratoanelor lumii si afiliata AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale).

Editia 2009 a Bucharest City Marathon a reunit 4.000 de participanti; au fost oferite 120 de premii; au vizitat Bucurestiul cateva sute de turisti straini, sportivi amatori, ocazie cu care am demarat proiectul “turism sportiv in Bucuresti” ; au contribuit 150 de voluntari pentru organizare; campania de promovare a durat 6 luni, din aprilie pana in octombrie, asa cum a durat si anul acesta.

La editia din acest an, s-au inscris deja peste 1.000 de sportivi din 17 tari: Romania, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Moldova, Franta, USA, Japonia, Ungaria, Polonia si suntem increzatori ca participarea ( sportivi si sustinatori ) va fi de peste 5.000 de persoane.

O istorie pe doua roti: expozitie de motociclete

O istorie pe doua roti: expozitie de motocicleteIntre 16 si 31 octombrie la Baneasa Shopping City, in cadrul expozitiei organizate in colaborare cu Asociatia Motociclistilor din Romania, veti
putea admira peste 30 de motociclete, aflate in circulatie pe strazile din Romania incepand cu anii ’30.

Luni, 18 octombrie va avea loc vernisajul expozitiei de motociclete retro-vintage "Oldies but fashionable" la Baneasa Shopping City.



Choco Fest

Choco FestFestivalul de dulciuri Choco Fest isi redeschide portile, pe 16 si 17 octombrie, la restaurantul mediteranean Villa Rodizio, de pe Str. Ion Luca Caragiale nr.32, Bucuresti.

Vizitatorii se vor putea bucura de prajituri si delicatese din cele mai diverse, de la simplele specialitati din miere, la cozonaci, baclavale cu visine, prajituri de casa si specialitati tarditionale maramuresene, dulciuri din Budapesta, praline belgiene Bruyerre si Leonidas si chiar dulciuri dietetice.

Festivalul debuteaza sambata la ora 10:00 dimineata si se incheie duminica la ora18:00.


Cititi si articolul Ciocolata turnata in forma de afacere

Foto: Framboisine: Ciocolata cu lapte. Filling: marzipan si puree de zmeura de la Chioco Fashion

Targul de Antichitati Taranesti la MTR

Targul de Antichitati Taranesti la MTRPeste 40 de colectionari din toata tara vin la Muzeul Taranului Roman intre 15 si 17 octombrie cu fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodaria taraneasca:

- icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice, podoabe,
- ceramica, donite, vase din lemn, putinei, cauce,
- mobilier crestat, pictat - lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri,
- covoare, stergare, piese de costum popular,
- furci si roti de tors, fuse, vartelnite,
- felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama...

Daca obiectele sunt vechi, bucatele insa vor fi proaspete si numai bune de targuit: miere, turta dulce, tuica, kürtõs kalács...

Targul de Antichitati Taranesti
de vineri, 15 pana duminica, 17 octombrie
intre orele 10:00 si 18:00

Festivalul de la Cannes, in vizita la Bucuresti

Festivalul de la Cannes, in vizita la BucurestiPremiera nationala a filmului care a castigat Palme d'Or anul acesta, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, in regia lui Apichatpong Weerasethakul, deschide vineri seara, de la 19.00, la Cinema Studio, evenimentul Les Films de Cannes Bucarest.

Intre 15 si 21 octombrie, filmele distinse cu cele mai importante premii la Festivalul de la Cannes vor fi proiectate in premiera in Romania.
Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives a sedus anul acesta juriul prezidat de Tim Burton cu povestea stranie a unui personaj care, in apropierea mortii, isi revede vietile anterioare, ghidat de fantoma sotiei sale si de fiul sau, metamorfozat intr-o maimuta. Dupa cum marturisea regizorul la Cannes, filmul contine numeroase elemente autobiografice si nu vorbeste despre ideea de reincarnare, ci despre felul in care functioneaza fluxul memoriei.

Apichatpong Weerasethakul (40 de ani), unul dintre cei mai apreciati cineasti asiatici, este un arhitect convertit la cinema care si-a infiintat propria casa de productie, The Kick Machine, dedicata filmelor independente. Regizorul se mentine, de la debut, in zona experimentelor narative si estetice, fiind autorul unor filme ca Tropical Malady (premiul juriului la Cannes, in 2004), Blissfully Yours (premiul Un Certain Regard la Cannes, in 2002) sau Syndromes and a Century (primul film thailandez din competitia de la Venetia).

O a doua proiectie a filmului premiat cu Palme d'Or este programata sambata, 16 octombrie, de la ora 17.00.

Tot vineri, de la ora 12.00, spectatorii au prilejul unei intalniri cu scriitorul Nicolae Breban, care va vorbi despre singurul film pe care l-a regizat, Printre colinele verzi - o adaptare dupa propriul roman, „Animale bolnave”. Lungmetrajul va fi precedat de proiectia-eveniment a unui film de 20 de minute selectionat la Cannes in 1946, Floarea Reginei, de Paul Calinescu.

Alti doi regizori romani vor sta de vorba cu spectatorii sambata: Iosif Demian, emigrat in Australia inainte de 1989, isi va prezenta filmul O lacrima de fata, de la 13.00, iar Nae Caranfil va povesti despre filmul de debut E pericoloso sporgersi, care va fi proiectat de la ora 15.00.

Ziua de sambata se va incheia cu Tournée, in regia lui Mathieu Amalric, un film premiat pentru regie la Cannes, ale carui protagoniste sunt extravagantele stripteuze din trupa New Burlesque.

Selectia filmelor straine din program a fost realizata chiar de Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, care va fi prezent la eveniment si va sustine un masterclass pentru studentii facultatilor de film marti, 19 octombrie, de la 11.00, la Cinema Studio.
In aceeasi zi, 19 octombrie, regizorii Gaspar Noé (Enter the Void) si Kornél Mundruczó (Tender Son. The Frankenstein Project), vor intra in dialog cu publicul la sfarsitul proiectiilor filmelor lor, programate la ora 12.00, respectiv 16.00. Cineastul Sergei Loznitsa si actorul Vlad Ivanov - care a jucat in filmul My Joy, selectionat la Cannes - vor discuta cu spectatorii joi, 21 octombrie, de la 19.00.

Cu doua milioane de spectatori, in doar o luna de la premiera, Des Hommes et des Dieux, in regia lui Xavier Beauvois, este hitul toamnei in box-office-ul din Franta. Drama care si-a adjudecat Marele Premiu la Cannes si propunerea Frantei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain va avea parte de o proiectie de gala la Opera Nationala din Bucuresti luni, 18 octombrie, de la 19.00. Filmul va putea fi vizionat si marti, de la 19.00, la Cinema Studio.

In programul de filme romanesti figureaza si peliculele La Moara cu noroc, Rascoala, Balanta, O vara de neuitat, Telegrame, Padurea Spanzuratilor.

Intrarea este libera la filmele romanesti si la masterclass-ul lui Thierry Fremaux de marti, 19 octombrie, de la ora 11.00. La proiectiile filmelor straine, biletul va costa 10 lei.

Tichetele pot fi procurate in avans, de la casa de bilete a cinematografului Studio, incepand de astazi.

Accesul la gala de deschidere de vineri seara, de la Cinema Studio, si la proiectia de gala de la Opera Nationala, de luni, 18 octombrie, se va face doar pe baza de invitatie.


Seara interactiva despre Bucuresti, la Diverta

Seara interactiva despre Bucuresti, la DivertaCe stim si ce nu stim despre Bucuresti

Bucurestiul are si o fata ascunsa, foarte frumoasa, mai ales prin povestile ei. Sunt multe locuri pe care le-ai vazut de atatea ori, dar ale caror poveste abia acum o vei afla.

Indiferent daca esti bucurestean sau nu, merita sa vii la acest seminar pentru ca vei descoperi detalii interesante despre micul Paris!

Te-ai intrebat vreodata de ce calul statuii lui Mihai Viteazu are un singur picior ridicat?

Stii care este povestea celei mai vechi case din Bucuresti?

Stii etimologiile incredibile ale unor cartiere, strazi din Bucuresti?

Daca vrei sa aflii toate aceste detalii, mergi la o seara interactiva despre Bucuresti in Diverta Plaza Romania.

Afla secretele Bucurestiului!
Diverta Plaza Romania
17.10.2010 ora 18.00