1 / 4

Mircea Vescan, Armax Gaz: Este in primul rand o implinire sufleteasca, si apoi o investitie

“Un randament anual mediu de 27% este o cifra seducatoare pentru orice investitor, mai ales ca trecem printr-o perioada de transformari peste care criza financiara lasa urme si in ceea ce priveste instinctul firesc de a investi in produse clasice”, spune Manuela Plapcianu, CEO al casei de licitatii Artmark.

In plus, ea considera ca piata a demonstrat ca, pe langa investitia in produse clasice precum actiuni sau imobiliare, exista si alte variante viabile, chiar daca investitiile erau vazute ca fiind primejdioase pentru cineva care dorea sa-si indrepte banii catre obiecte de arta, deoarece nu stia pe ce teren calca.

Mircea Vescan (foto), director general Armax Gaz, a cumparat in luna septembrie a acestui an tabloul „Car cu boi” a lui Grigorescu, in schimbul sumei de 155.000 de euro, insa investitiile in arta nu reprezinta un obicei pentru el, ci doar o exceptie, fiind prima data cand face o astfel de achizitie. De asemenea, el spune ca deocamdata nu stie daca va mai repeta aceasta „aventura”.

Dragostea mea fata de valorile romanesti reprezinta principalul motiv care m-a determinat sa fac aceasta achizitie, dar nu si singurul, deoarece aceasta reprezinta si o investitie foarte buna. De fapt, este in primul rand o implinire sufleteasca si mai apoi o investitie”, accentueaza Mircea Vescan, care nu tine celebrul tablou in casa, ci a decis sa-l expuna la Muzeului National Brukenthal din Sibiu.

In ceea ce priveste criteriile dupa care a ales acest tablou, Mircea Vescan spune ca intodeauna priveste numai spre ceea ce este mai bun, iar in cazul lucrii „Car cu boi” a apreciat calitatea si faptul ca il considera pe Grigorescu cel mai important pictor roman.

De asemenea, printre artistii romani a caror lucrari le admira se mai numara si Corneliu Baba, iar pe plan international prefera doi dintre faimosii pictori renascentisti: Leonardo Da Vinci si Michelangelo Buonarroti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri