One woman show: "Viata mea alaturi de barbati... si alte animale"

One woman show: "Viata mea alaturi de barbati... si alte animale"ArCuB prezinta vineri 19 noiembrie si sambata 20 noiembrie 2010, orele 19.30, la Sala ArCuB, one woman show-ul actritei italiene Maria Cassi: “Viata mea alaturi de barbati… si alte animale”.

Spectacolul de teatru este rezultatul colaborarii dintre regizorul Peter Schneider, presedinte al Studiourilor Disney timp de 17 ani si o remarcabila echipa formata din: Maria Cassi interpreta si autoarea textului, scris impreuna cu Patrick Pacheco (jurnalist si biograf american multi-premiat, precum si autor de piese de teatru si scenarii de film), A.J. Weissbard (castigator al premiul IFSArts pentru light design) si scenografii Gianni Carluccio (absolvent al sectiunii de Scenografie a Academiei de Arte Frumoase din Brera) si William Ivey Long (castigatorul a 5 Premii Tony).

In acest spectacol semi-autobiografic, artista ne vorbeste despre o nonconformista care se straduieste sa traiasca dupa norme, revenind pana la urma la propriile ei reguli.

Cu o fata expresiva, un talent innascut pentru mima si o voce emotionanta, cartismatica actrita isi parcurge cu verva seducatoarea calatorie, de la revolta la libertate, pana la eliberarea completa.

“Viata mea alaturi de barbati… si alte animale” este o piesa despre dragoste, sex, moarte si…ulei de masline, o comedie presarata cu cantece, jucata in italiana, engleza si…romana.

Eroina isi dobandeste cu greu intelepciunea, prin intalniri decisive si amuzante cu mama ei, prietenii si iubitii care i-au marcat drumul in viata.

Din aceasta multilingva poveste a maturizarii se desprind intrebari general valabile pe care artista le reliefeaza cu ironie si acuratete.

Spectacolul ajunge la Bucuresti dupa premiera sa de la Spoleto din iunie 2010 si dupa seria de reprezentatii de la New York si Milano.

Biletele, in valoare de 15,90 lei, 26,50 lei si 31,80 lei se gasesc la sediul ArCuB (str. Batiste, nr.14).

Muzica baroca in vesminte electronice la Hibernalul de Chitara

Muzica baroca in vesminte electronice la Hibernalul de ChitaraSambata, 20 noiembrie 2010, orele 19.00, Maxim Belciug si Vlaicu Golcea prezinta la Hibernalul de Chitara un program in prima auditie: muzica veche, renascentista si baroca, reinterpretata si prezentata in vesminte noi, electronice.

Odata cu acest concert, Maxim Belciug si Vlaicu Golcea lanseaza un proiect original, sinteza intre vechi si nou, cu Domenico Scarlatti, Gaspar Sanz sau Johann Sebastian Bach in roluri de DJ, animatori si imblanzitori ai sunetelor electronice. Umbre ale trecutului, regenerate de o chitara si un computer, intru luminarea sufletului. Pentru ca, in fond, daca muzica nu e, nimic nu e.

Concertul incepe la orele 19.00 si are loc in Rotonda Bibliotecii Nationale a Romaniei, str. Ion Ghica 4, etaj 3. Intrarea este libera.

Hibernalul de Chitara este un proiect cultural care propune, in perioada 30 octombrie - 18 decembrie 2010, in atmosfera calda a Rotondei Bibliotecii Nationale a Romaniei, o serie de 8 concerte, 19 artisti, muzica, lectura, cultura.

Hibernalul de Chitara este organizat de Asociatia Culturala Kitarodia, in parteneriat cu Biblioteca Nationala. Proiectul este finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National. Parteneri media: Televiziunea Romina si Radio Romania Muzical.


Piesa de teatru "Ich clown" la Centrul National al Dansului Bucuresti

Piesa de teatru "Ich clown" la Centrul National al Dansului BucurestiCentrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) gazduieste duminica, 21 noiembrie, piesa de teatru “Ich clown” - de Sorin Poama si Vera Ion, prima productie a platformei "Scrie despre tine".

Autorii textului “Ich clown” au ales sa isi scrie si apoi sa isi joace propria poveste pornind de la o situatie cu care au fost confruntati in decizia de a pleca din Romania.

Adi e un tanar actor roman fara job, bani sau proiecte pentru viitor. Traieste intr-o fosta agentie imobiliara, inchiriata in Bucuresti. Dupa ce prietena lui il paraseste pentru ca nu are “nimic sigur”, Adi se decide sa faca ceva pentru a-si schimba viata. Impreuna cu prietenii sai William si Dragos, face un plan de a pleca prin Europa, imbracati toti trei in clowni.

Spectacolul “Ich clown” este primul eveniment din cadrul platformei “Scrie despre tine” si va functiona ca un exemplu al metodei pe care vrem sa lucram - pornind de la povesti reale, documentand vieti ale oamenilor din Romania anului 2010.

Duminica dupa spectacol, vom lua legatura pentru a programa atelierul "Scrie despre tine"- pentru ca vrem sa oferim un cadru normal si relaxat in care oamenii sa isi poata povesti experientele. Pentru ca vrem sa invatam unii de la altii si sa ne dezvoltam impreuna capacitatea de a articula si reprezenta texte despre lumea in care traim.

21 noiembrie, ora 19.00, Sala Ronda
Ich Clown
De: Sorin Poama si Vera Ion
Regia: Vera Ion
Cu: Sorin Poama, Andrei Serban, Alex Potocean, Ilinca Harnut, Iulia Verdes, Vera Ion
Participare video: Victoria Cocias
Scenografie/Multimedia/Costume: Andrei Ionita, Tania Cucoreanu, Antonela Vulpe


Brasov: "O lume pe dos" la Centrul Cultural "Reduta"

Brasov: "O lume pe dos" la Centrul Cultural "Reduta"Data: 23 noiembrie
Loc de desfasurare: Centrul Cultural Reduta
Pret: intre 30-50lei

Tudor Chirila si Iarina Demian aduc la Brasov "O lume pe dos", un semnal de alarma tras prin hohote de ras. Trei dintre cele mai importante piese intr-un act din dramaturgia americana vor fi puse in scena pe 23 noiembrie incepand cu ora 19:00 la Centrul Cultural Reduta, scrie iubescbrasovul.ro.

Preludiu si Liebestod de Terrence McNally, Problema de A. R. Gurney Jr. si Naomi in camera de zi de Christopher Durang sunt piesele reunite in cadrul spectacolului "O lume pe dos".

Din distributie fac parte Tudor Chirila, Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu si Andrei Runcanu precum si Iarina Demian in dublu rol: regizor si actrita.

Spectacolul prezinta fara menajamente lumea in care traim, cu problemele ei marturisite si nemarturisite, o lume bolnava de singuratate, in care oamenii recurg adesea la solutii limita fiindca nu isi mai gasesc nici locul, nici linistea, nici identitatea. Un dirijor celebru, un cuplu de tineri casatoriti, un concert maestro, o sotie si o soprana sunt victimele acestei lumi pe cat de tragice, pe atat de comice.

Premiera oficiala "O lume pe dos" a avut loc la inceputul anului la Teatrul de Comedie din Bucuresti. Pana acum, spectacolul a fost jucat in numeroase ocazii, de fiecare data cu casa inchisa.

"M-am gandit ca spectatorii nu trebuie subestimati si nici incurajati sa vina intr-o sala de teatru doar ca sa se relaxeze intr-un fotoliu si sa descifreze din prima clipa o propunere dintre cele mai facile. Adevarata relaxare este aceea de privitor activ si inteligent care, in cele din urma, decodifica mesajul spectacolului", spune Iarina Demian.

Branul - cultura si traditie gastronomica la Muzeul taranului Roman

Branul - cultura si traditie gastronomica la Muzeul taranului RomanUrmand traseul strabun al transhumantei, de la munte la ses, ciobanii din Bran, dar si Moeciu, Brasov, Sibiu coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin.

Intre 19 si 21 noiembrie, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, zeci de producatori va asteapta la Muzeul Taranului Roman, la Piata Taraneasca, cu produse traditionale romanesti.

Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, v-am pregatiti must proaspat, preparat la fata locului, vin de butura, dar si palinca si licoare salajana.

Avem siropuri din muguri de brad si din fructe de padure, dulceturi de afine, capsune, merisoare, zacusti de ghebe si hribi, muraturi fara conservanti, pepene galben si rosu, mere, pere murate, prajituri ca la bunica acasa si cozonaci.

Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, mierea de albine, mere si pere din livada, turta dulce, covrigi de la Pitesti si kurtos kalacs de la Lupeni. Din Muntii Apuseni veti gasi ceaiuri, tincturi si alifii terapeutice, iar la standul Apuseni Natural Products veti primi si consultanta gratuita.

Mesterii populari va vor intampina cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare, iar duminica va inveselim cu dansuri si muzica populara.

Intre 19 si 21 noiembrie, de la 9:00 pana la orele 19:00, in curtea Muzeul Taranului Roman.

Iasi: Weekend aniversar la Carturesti!

Iasi: Weekend aniversar la Carturesti!Perioada: 20-22 noiembrie 2010

Sambata, 20 noiembrie 2010, orele 18:00

"Jazz in Iasi"&"Big Bad Voodoo Daddy", vernisaj si proiectie concert

Duminica, 21 noiembrie 2010, reducere de 10% la carte.


Sambata si duminica, ceai din partea casei.

Targul de carte Gaudeamus

Targul de carte GaudeamusTargul International Gaudeamus Carte de invatatura, editia a 17-a, se va desfasura de joi, 18 noiembrie, pana luni, 22 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo

In premiera, Targul Gaudeamus va avea ca Invitat de onoare o tara : Belgia, Valonia-Bruxelles.

Deschiderea oficiala a editiei a ajut loc joi, 18 noiembrie la ora 18.00.

O alta noutate a editiei este programul de vizitare atipic.

Mos Craciun isi muta atelierul in Baneasa Shopping City

Mos Craciun isi muta atelierul in Baneasa Shopping CityMos Craciun si ajutoarele sale se muta in Baneasa Shopping City in fiecare weekend pana pe 26 decembrie si ii invita pe vizitatori sa se lase invaluiti in atmosfera calda a sarbatorilor, printr-o serie de activitati cu specific festiv.

Pe scena special amenajata in zona fantanii din Baneasa Shopping City s-a oprit sania cu reni a lui Mos Craciun, alaturi de un om de zapada de peste 3 metri inaltime inconjurat de pinguini dansatori. Brazii ornati, stelutele de gheata si cadourile transforma astfel in taram de basm fantana de la parter, intr-o perioada in care veselia si atmosfera de sarbatoare sunt cuvintele cheie in Baneasa Shopping City.

Polul Cadourilor cuprinde si Polul Povestilor. Aici copiii se vor intalni cu personajele mult indragite din povestile preferate: Alba ca Zapada, cu ajutoarele sale Kai si Gerda, Grinch, Canele si Max, Scrooge, spiridusii si renii mosului, dintre care cel mai cunoscut este simpaticul Rudolf. Personajele de poveste ii vor invita pe copii intr-o calatorie imaginara prin intreaga lume pentru a cunoaste obiceiurile de iarna ale altor tari din Europa si nu numai.

Mai mult, in fiecare weekend intre orele 13:00 si 20:00, spiridusii mosului ii vor invata pe micuti cum sa decoreze turta dulce, sa creeze si sa picteze singuri globuri si decoratiuni de Craciun, pe care le vor lua apoi ca amintire. In weekendul 4-5 decembrie, cei mici vor afla informatii pretioase despre cum sa-si decoreze ghetutele pentru a atrage cat mai multe daruri din partea lui Mos Nicolae. Surprizele, povestile si cadourile vor culmina in weekendul 17-18 decembrie, atunci cand copiii se vor intalni chiar cu Mo? Craciun in persoana.

Vernisajul Salonului National de Fotografie Turistica

Vernisajul Salonului National de Fotografie TuristicaRevista Vacante si Calatorii organizeaza vineri, 19 noiembrie, ora 11:30 expozitia Salonului National de Fotografie Turistica. Cea de-a XII-a editie a expozitiei va avea loc in perioada 19-28 noiembrie 2010 in Pasajul Universitatii.

Pe parcursul celor 10 zile, in Pasajul Universitatii vor fi expuse cele mai bune 300 de fotografii dintre cele peste 3000 inscrise in concurs. Fotografiile se incadreaza in tema generala a concursului, Simboluri, respectand cele sapte categorii de concurs “Muntele si vraja sa”, “Ipostaze culturale”, “Soaptele apelor”, “Cadrane sfinte”, “Fantezie”, “Prin lume ...”, “Origini”.

Premiile concursului sunt oferite de partenerii evenimentului: Konica Minolta, pensiunea Lidana, New Age Photography, Avantaj Consulting, editura Nemira, editura Litera, Photolife.