Steven van Groningen: Fotografia saptamanii Lipscani

“Imaginea pe care am ales-o pentru rubrica Fotografia Saptamanii este facuta de mine, saptamana trecuta, in zona Lipscani din Bucuresti”, scrie Groningen pe blogul personal.

“Contrastul de texturi si forme este cel care m-a atras. De fapt, nu este prima data cand ma opresc asupra acestei scene. Faptul ca rochia flutura in bataia brizei a facut toata diferenta”, a continuat bancherul.

De ce se afla sistemul de pensii in dificultate?

De ce se afla sistemul de pensii in dificultate?S-a discutat mult in ultima vreme despre situatia dificila in care se afla sistemul public de pensii, despre faptul ca avem prea putini contributori, iar deficitul bugetului de asigurari sociale se va apropia in acest an de 4 miliarde euro, insa dincolo de toate aceste realitati, mai exista una asupra careia nu s-a insistat prea mult: exista din ce in ce mai putini pensionari cu stagiu complet de cotizare, ponderea acestora scazand continuu in ultimii 10 ani. Mai mult, din motive care imi scapa, incepand cu anul 2010, CNPAS refuza sa mai faca publice astfel de date, scrie businessday.ro.

In anul 2002, numarul pensionarilor din sistemul asigurarilor de stat – fara agricultori – era de 4.53 milioane, dintre care 3,1 milioane s-au pensionat pentru atingerea limitei de varsta, insa doar 2,3 milioane aveau si stagiu complet de cotizare.


Ce face KLM in social media?

Ce face KLM in social media?"Daca nu va prindeti din clipul de mai sus, KLM a decis sa raspunda la fiecare tweet primit in maximum o ora cu ajutorul angajatilor sai, nu pe Twitter, ci cu un display uman, pe care il trec pe lista mea cu cele mai bune studii de caz din 2011", scrie Cristian Manafu pe blogul personal.

Care este cea mai periculoasa capcana pentru investitiile in agricultura?

Care este cea mai periculoasa capcana pentru investitiile in agricultura?Cea mai noua “moda” a investitiilor imobiliare in Romania este, fara indoiala, achizitia sau concesionarea de terenuri agricole, scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul personal.

Prea multi oameni de la experti (care stiu ce fac) la amatori care au auzit si ei ca “e o afacere buna” cauta si cumpara acest tip de proprietate. Unii dintre ei au o strategie, in timp ce majoritatea, pur si simplu, se ia dupa “turma”, cum au facut si multi altii in trecut, in diferite segmente ale pietii.

Saptamana viitoare, voi analiza avantajele si dezavantajele unei astfel de investitii, insa astazi as vrea sa dezvolt subiectul celei mai mari si des intalnite capcane in care ati putea cadea in timp ce incercati sa investiti in terenuri agricole:
Cea mai periculoasa si des intalnita capcana: “Voi aduna pentru tine mii de hectare.”