Impactul real al noului Cod al Muncii

Impactul real al noului Cod al MunciiPotrivit datelor centralizate de Casa Nationala de Pensii Publice si publicate de Ministerul Muncii, in luna iunie, numarul persoanelor care aveau cel putin un contract de munca a fost de 4.849.828, in crestere cu 74.033 fata de martie, insa in scadere cu circa 110.000 fata de iunie 2010. Dintre acestea, 39.000 de persoane aveau contracte de munca insa nu au obtinut venituri, numar in scadere semnificativa fata de iunie 2010, cand peste 100.000 de salariati nu au realizat venituri, scrie Businessday.ro.

Comparatia iunie versus martie este foarte importanta pentru a observa impactul real al noului Cod al Muncii care a intrat in vigoare la 1 mai, mai ales in conditiile in care Ministerul Muncii (in frunte cu Emil Boc, fost ministru interimar) a indus opinia publica in eroare in momentul in care a anuntat inregistrarea a sute de mii de noi contracte de munca, fara sa mentioneze si terminarea a altor sute de mii de contracte vechi.

Romania are alte probleme decat Vestul

Romania are alte probleme decat VestulParticiparea aproape de zero la versiunea romaneasca a protestelor virale incepute sub genericul „Ocupati Wall Street“ este un motiv de ingrijorare. Nu pentru ca ar demonstra proverbiala lipsa de mobilizare a romanilor. Ci pentru ca tensiunea sociala exista si in Romania, poate chiar in mai mare masura, si era de preferat ca ea sa se reverse acum, intr-o manifestatie care, in fond, este despre democratie, decat mai tarziu, mai violent si impotriva cine-stie-carui adversar mai mult sau mai putin inchipuit, crede Riscograma.ro.

Principalul motiv al participarii slabe este, desigur, faptul ca Romania are alte probleme decat Vestul. Acolo, clasa mijlocie vede cum ii scade un nivel de trai pe care il considera firesc. Aici, saracia este inca o stare de fapt, iar mobilitatea sociala este totusi destul de ridicata, fie si pe calea emigrarii. Scenariul despre care se spune ca l-ar fi salvat pe Ceausescu – o combinație romaneasca de glasnost, perestroika si mai multa mancare in magazine – se adevereste abia acum.

Razboiul brevetelor dintre Apple si Samsung

Razboiul brevetelor dintre Apple si SamsungBrevetele se inmultesc pe masura ce lobby-ul companiilor active in cercetare se intensifica. In consecinta, preturile marfurilor cresc, deoarece productia lor pe scara larga este impiedicata. In final, ajungem sa platim tribut “regelui sistemului de operare”, la cum platim si “regilor asfaltului”, considera Logec.ro.

Intreprinzatorii nu au de ales: ori inoveaza, ori dispar de pe piata. Inovatia, descoperirile stiintifice si tehnice sunt rezultatul natural al actiunii umane motivate permanent de dorinta de a satisface noi si noi nevoi. Nu este nevoie de patente pentru a avea inovatii sau intreprinzatori de succes. Doar lenesii au au nevoie de garantii.

Blogosfera nu mai este de mult timp doar un fenomen al Bucurestiului

Blogosfera nu mai este de mult timp doar un fenomen al BucurestiuluiBlogosfera nu mai este de mult timp doar un fenomen al Bucurestiului. Deja in marile orase exista comunitati din ce in ce mai puternice. Sunt persoane care se bucura de o buna recunoastere datorita blogurilor si care initiaza campanii, evenimente si tot felul de intalniri distractive, scrie Manafu.