Tranzactii de 2 MLD. euro pe zi in octombrie

Tranzactii de 2 MLD. euro pe zi in octombrieIn ultimele doua luni, discutiile legate de Grecia si de viitorul incert al Zonei Euro au generat o crestere semnificativa a aversiunii la risc a investitorilor, unul dintre efecte fiind deprecierea semnificativa a unora dintre monedele tarilor din Europa de Est, scrie Businessday.ro.

In perioda 31 august – 7 noiembrie, cel mai mult a avut de suferit forintul ungar, care s-a depreciat cu aproape 12% in fata euro, in timp ce zlotul polonez a pierdut 4,7%, iar leul si coroana ceha cate 3,5%.

Urmatoarea prada a baietilor dettepti

Cea mai recenta ofensiva a Fondului Monetar International si a Comisiei Europene, de alungare a “baietilor destepti” care capuseaza Hidroelectrica, este probabil cea mai buna veste economica a anului dupa iesirea din recesiune. “Importanta strategica” a vanzarii de curent la o fractiune din pretul pietei a fost devoalata drept ce trebuia sa fie considerata dintotdeauna: jaf al banilor publici, noteaza Riscograma.

Daca operatiunea de curatare va fi terminata, cel putin jumatate de miliard de euro pe an se vor intoarce in buzunarele proprietarilor de drept ai companiei – contribuabilii. In zece ani, din acesti bani se pot construi 200-300 de kilometri de autostrada la preturi umflate sau 1.000 de kilometri la preturi normale.

Google Plus

Google PlusCristian Manafu scrie despre lansarea Google+ Pages: Ma asteptam la un pic mai mult din partea Google, insa cred ca suntem inca la inceput, in momentul in care pagina de companie seamana mult cu profilul personal. Probabil partea frumoasa si interesanta e inca in productie sau in asteptare. Pana lanseaza Facebook noile Fan Pages.

Vodafone lanseaza iPhone 4S

Vodafone lanseaza iPhone 4SDan Dragomir scrie pe blogul sau despre lansarea iPhone 4S anuntata de Vodafone. Evenimentul va avea loc pe 11 noiembrie, la ora 12.00 noaptea, in Plaza Romania. Primii clienti vor avea o reducere speciala si vor primi un cadou surpriza.