Twitter, Facebook, LinkedIn, RSS, Newsletter. La ce sunt bune?

Twitter, Facebook, LinkedIn, RSS, Newsletter. La ce sunt bune?Pe Riscograma vedem cateva neajunsuri ale celor mai importante retele sociale.

Astfel Facebook a fost invadat de cocalari, in ciuda politicii stricte de verificare, Twitter iti acapareaza tot timpul daca urmaresti toate posturile.

LinkedIn, in ciuda functionalitatii si a plug-in-urilor este caracterizat ca fiind neinteresant.

Si sa nu uitam de fluxurile RSS, care ar fi trebuit sa inlocuiasca vechiul Newsletter, dar pe care nimeni nu le foloseste.

100 lucruri de urmarit in 2012

100 lucruri de urmarit in 2012Anul trecut, cand anuntam colectia de tendinte a agentiei JWT, ma plangeam de inertia pietei locale in fata ideilor noi. De cateva zile, am inceput sa citesc REWORK si una din primele “lectii” primite a fost: “Ignore the real world”, scrie Cristian Manafu pe blogul sau.

In privinta propunerilor aduse de agentia JWTIntelligence, acesta ne invita sa le vedem dintr-o alta perspectiva decat cea obisnuita pentru a descoperi lucruri noi dincolo de realitatea noastra cotidiana.

Craciun Fericit de la New York

Craciun Fericit de la New York"Dupa un zbor lung, am ajuns vineri la New York cu o diferenta de fus orar de 7 ore (adica voi va saturati de treaba cand eu abia ma trezesc). Am zburat cu A380 de la Air France (via Paris), cel mai mare avion civil din lume. Experienta in sine merita un articol separat pentru ca sunt tare multe de povestit", relateaza Razvan Pascu, din calatoria sa in orasul care nu doarme niciodata.

Magia si miracolul pietei libere

Magia si miracolul pietei libereIn 1964 un bun cadou de Craciun ar fi fost un TV color, care in catalogul Sears costa 750 de dolari.
Ce poti cumpara astazi cu 750 de dolari, a caror putere de cumparare a fost ajustata dupa rata inflatiei.

Daca nu uitam la datele de pe Logec.ro, vedem ca un televizor din 1964 ar fi costat astazi cam 5300 de dolari , fata de 700 de dolari, pretul unui LCD cu diagonala mare.

A nu se intelege de aici ca in 2011 americanii sunt de atatea ori mai bogati decat in 1964. Nicidecum. Ci doar faptul ca preturile relative ale acestor bunuri au scazut fenomenal de mult in acest interval de timp. Gratie cresterii productivitatii in aceste domeniile in care economia de piata este lasata sa functioneze.