Cat de profitabile sunt universitatile private?

Cat de profitabile sunt universitatile private?In ciuda faptului ca practica taxe mai mici decat universitatile de stat, ratele de profit obtinute de universitatile private depasesc in unele cazuri 30%, ceea ce arata ca invatamantul superior privat este o afacere extrem de profitabila. Ce profituri au obtinut in ultimii ani cele mai mari institutii de invatamant privat, si cum a afectat criza evolutia acestor profituri, relateaza BusinessDay.

Zilele libere din 2012

Zilele libere din 2012Daca sunteti ca Razvan Pascu si incercati sa profitati la maximum de fiecare zi de concediu pe care o aveti, va planificati din timp calatoriile, va cumparati din timp ghiduri de calatorie si va faceti diverse strategii pentru a cupla zilele libere din weekend cu zilele libere oferite de lege, astfel incat sa rezulte mai multe mini-vacante, inseamna ca acest articol sigur o sa va intereseze.

In 2012 avem 11 sarbatori legale prevazute in Codul Muncii, insa ne vom bucura de doar 7 zile libere pentru ca 4 dintre ele sunt in weekend.

Libertatea de a fotografia

Libertatea de a fotografiaDegeaba se lanseaza telefoane cu camere de 16 MP, cand libertatea de a fotografia e marcata de tot felul de intamplari. La inceputul anului, de exemplu, in Hong Kong, a iesit un adevarat scandal in jurul lansarii unui nou magazin Dolce & Gabbana. Se pare ca staff-ul a interzis unor locuitori sa fotografieze magazinul, dar le-a dat permisiunea celor care veneau de pe continent. In jur de 1.000 de oameni s-au strans atunci sa protesteze impotriva acestei decizii, dupa o mobilizare pe Facebook, scrie pe blogul sau Cristian Manafu.

Un exemplu in care privatizarea din sanatate a ieftinit serviciile cu 20%

Un exemplu in care privatizarea din sanatate a ieftinit serviciile cu 20%Privatizarea serviciilor de urgenta ar fi complicata din mai multe motive, relateaza Riscograma:

1. Spre deosebire de cazul spitalelor, in cazul urgentelor nu pacientul alege furnizorul de servicii si “dispeceratul”. Deja, cel mai important avantaj al competitiei libere dispare.

2. Urgentele nu ar fi platite de casele private de asigurari, capabile sa introduca un filtru suplimentar, ci “de la buget”. Dispare si al doilea avantaj al competitiei libere.

3. Insa, cel mai important lucru este ca sistemul de acum functioneaza bine, iar o schimbare ar presupune prea multe riscuri, fie ca sunt de concept fie de aplicare. Cat timp, lucrurile functioneaza eficient, deschiderea pietei urgentelor nu e o – pardon – urgenta.