Un site, 80.000 de rezervari

Un site, 80.000 de rezervariSite-ul Paravion.ro a inregistrat in 2011 peste 80.000 de rezervari turistice si 3 milioane de cautari pentru bilete de avion, mentioneaza Razvan Pascu.

Desigur, intr-o Romanie care se dezmorteste incet si incepe sa accepte plata online, aceste cifre sunt surprinzatoare, daca nu fabuloase. Acum cativa ani oamenii nici macar nu vroiau sa auda despre platile online si chiar in anul 2012 am amici care nu vor sa plateasca cu cardul online de teama ca s-ar putea intampla ceva neplacut pentru ei.

DeLonghi nu-i ca Nokia

DeLonghi nu-i ca NokiaIntelegerea dintre italienii de la De Longhi si finlandezii de la Nokia pentru transferul fostei fabrici de telefoane de la Jucu este o veste buna pentru clujeni dar este departe de a fi o stire senzationala pentru Romania. Vitejii italieni trebuie aplaudati caci ei vor sa-si faca electrocasnicele intr-o tara din Europa ca o repliere din Asia, in vreme ce finlandezii pleaca de la noi ca sa se mute in Vietnam, precizeaza Biziday.

Filozofia De Longhi pare a fi total diferita de cea a Nokia, caci in vreme ce finlandezii au dat chix cu telefoanele ieftine facute in Romania pentru tari mai sarace decat a noastra, italienii fac aspiratoare ceva mai scumpe, pe care vor sa le vanda cu prestigiul de marca in tarile mai bogate din vest.

Apple vs Romania

Apple vs RomaniaApple a anuntat venituri de 46.33 miliarde USD pentru primul trimestru fiscal (asa a fost pentru ei trimestrul incheiat in decembrie) din 2012, precizeaza Orlando Nicoara.

Comparativ, PIB-ul Romaniei in 2010 a fost de 161.62 miliarde USD, probabil anul trecut am avut o crestere de 1.5% asta inseamna in jur de 164 miliarde USD pe 2011.

Numarul oficial al salariatilor a crescut cu 250.000

Numarul oficial al salariatilor a crescut cu 250.000In aceasta saptamana, Ministerul Muncii a publicat un raport care arata ca, intre septembrie 2010 si septembrie 2011, numarul persoanelor cu contracte de munca cu norma intreaga si/sau cu timp partial a crescut cu aproape 250.000 si a ajuns la 5.148.064, aceasta crestere fiind probabil influentata intr-o oarecare masura de noul Cod al Muncii intrat in vigoare in luna mai. De remarcat faptul ca nu discutam despre numarul contractelor de munca, ci despre numarul persoanelor cu contract de munca, cei care au realizat venituri din mai multe surse fiind numarati o singura data, aflam de pe BusinessDay.