Un inceput de an bun pentru antreprenorii romani

Un inceput de an bun pentru antreprenorii romaniBrainient a atras o finantare de 1,8 milioane $, Twitter a cumparat Summify, iar uberVu a incheiat un parteneriat strategic cu Nielsen/ McKinesy. Trei vesti bune care au sosit in luna ianuarie de la trei start-up-uri crescute de antreprenori romani.

Dupa un an 2011 destul de apatic in antreprenoriatul online local, Cristian Manafu isi doreste ca aceste exemple sa ii motiveze si pe altii sa se concentreze pe lansarea ideilor lor si cresterea proiectelor existente.

Cu o lopata nu se face primavara

Cu o lopata nu se face primavaraDaca ii obligi pe oameni sa isi cumpere anvelope de iarna ar fi bine sa fii sigur ca o sa le asiguri deszapezirea drumurilor la o nevoie, scrie Biziday.

Daca viscolul este atat de puternic incat nu se mai vad soselele de prin Baragan iar tu, guvernant, spui ca trebuie sa trimiti tancurile armatei ca sa-ti gaseasca romanii pierduti pe sub zapada, ar fi bine sa nu ti se blocheze ditamai DN1 chiar langa Bucuresti. Nu de alta dar oamenii vor observa imediat ca nici nu ai trimis utilaje corespunzatoare, dar l-ai parasutat pe Emil Boc cu o lopata ca sa dea zapada impreuna cu jandarmii

Apple demonstreaza ca tot ce credeai despre comert s-ar putea sa fie fals

Apple demonstreaza ca tot ce credeai despre comert s-ar putea sa fie falsCand competitorii tai, nume cu rezonanta, vin pe piata cu preturi la jumatate, ar trebui sa te consolezi ca s-au sfarsit zilele bune, cu profituri enorme, munti de cash si galop pe bursa . Nu e cazul Apple, nici macar dupa ce a ramas fara legendarul sau fondator, precizeaza Riscograma.

Compania tocmai a anuntat cel mai mare profit din istorie: peste 20 de miliarde de dolari intr-un singur trimestru, adica nu departe de jumatate din incasarile de 46 de miliarde. Fata de trimestrul IV din 2010, profitul s-a dublat. Iar incasarile totale sunt de doua ori mai mari decat ale Microsoft.

Cum arata executia bugetara pe luna decembrie si intreg anul 2011

Cum arata executia bugetara pe luna decembrie si intreg anul 2011Ministerul de Finante a publicat joi executia bugetara pe luna decembrie, iar datele arata o crestere semnificativa a incasarilor din TVA si din impozitul pe venit si salarii, in timp ce deficitul bugetar pe intreg anul 2011 s-a incadrat in limitele stabilite cu FMI, informeaza BusinessDay..

Veniturile la bugetul general consolidata u insumat 18,48 miliarde lei in decembrie si 181,57 miliarde lei in 2011, in crestere cu 2,3%, respectiv 7,6% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior.