Adevarul despre criza din Romania

Adevarul despre criza din RomaniaO minciuna repetata la nesfarsit poate incepe sa sune plauzibil. De exemplu, aceea ca statul s-ar fi restructurat din cauza crizei. In realitate, nici gand. Iata ce s-a intamplat fata de 2008, ultimul an cu crestere economica masiva si un buget de venituri si cheltuieli la nivelul maxim de pana atunci, relateaza Riscograma.

Cheltuielile statului au continuat sa creasca an de an. O parte din cresterea din 2009 a fost rezultatul deciziilor luate la sfarsitul lui 2008. Si totusi, cheltuielile au continuat sa creasca in 2010, anul taierii salariilor bugetare si 2011, anul in care numarul angajatilor la stat a scazut cu o zecime. Una peste alta, in 2011 cheltuielile au fost cu 8,5% mai mari decat in 2008.

Un sut in fund a fost un pas inainte

Un sut in fund a fost un pas inainteCam asa poate fi caracterizata si situatia autoritatilor judetene de la Cluj. Acestea au avut o experienta destul de neplacuta cu Nokia dar nu au cazut pe burta in urma acestui sut ci s-au straduit din rasputeri sa valorifice infrastructura excelenta in care au bagat zeci de milioane de euro pentru compania finlandeza, scrie Biziday.

Ceea ce a rezultat apoi a fost o adevarata competitie intre companii de talie mondiala pentru preluarea fabricii Nokia. Este posibil ca episodul cu blocarea conturilor Nokia de catre Fisc, in toamna, sa fi fost o tentativa de a influenta negocierile pe care chiar compania finlandeza le ducea pentru vanzarea fabricii.

Prima de risc scade, dar Romania ramane in randul celor mai riscante tari din UE

Prima de risc scade, dar Romania ramane in randul celor mai riscante tari din UEIn ciuda protestelor din ultimele 2 saptamani, prima de risc a Romaniei a scazut cu 12,2% de la inceputul anului, insa ramanem pe locul sase in randul celor mai riscante tari din Uniunea Europeana, acelasi loc pe care il ocupam si la inceputul lunii decembrie, potrivit BusinessDay.

Astfel, daca la sfarsitul anului trecut, valoarea CDS-ului aferent Romaniei era de 449 puncte, vineri aceasta scazuse la 394 puncte, cel mai redus nivel din ultimele doua luni si jumatate. O prima de risc de 394 de puncte inseamna ca asigurarea impotriva riscului de neplata il costa pe investitor echivalentul unei dobanzi de 3,94%.

Facebook nu iarta retelele locale

Facebook nu iarta retelele localeDetronarea Hi5 de catre Facebook in Romania este un bun exemplu care sustine titlul postului. De altfel, Hi5 a pierdut teren masiv la nivel mondial si a primit un “colac de salvare” de la Tagged, in urma achizitiei. Daca va uitati in cele doua imagini de mai jos veti vedea cum Facebook a “cotropit” teritoriile in mai toata lumea. Din cele 136 de tari monitorizate, in 127 Facebook este pe primul loc intre retele, mentioneaza Cristian Manafu.