Salzburg-o plimbare, in imagini, prin centrul vechi al orasului

Salzburg-o plimbare, in imagini, prin centrul vechi al orasuluiPentru ca sunt multe persoane care vin in Salzburg doar in trecere spre statiunile de ski sau intr-o excursie de o zi din alte orase ale Austriei si pentru ca este pacat sa nu va organizati putin vizita, chiar daca foarte scurta, iata cateva ponturi de la Razvan Pascu pentru o plimbare de cateva ore prin centrul vechi al acestui oras.

Inainte de a va aventura in micutul centru istoric, dar in care ai impresia ca ai petrecut cateva ore bune dupa doar cateva minute, pentru ca sunt atat de multe de vazut, trebuie sa stiti ca Salzburg, intrucat a fost un oras al bisericii, cu organizare autonoma incepand cu anul 600 si pana pe la 1700, a fost locuit de arhiepiscopi, calugari si de personalul administrativ al acestora.

Hai c-a inceput campania

Hai c-a inceput campaniaLa intervale aproape regulate de timp Romania reuseste sa repete aceleasi prostii istorice, cu o determinare demna de o cauza mai buna, scrie Biziday.

Iata cateva evenimente si declaratii din ultimele zile, aparent fara legatura unele cu altele – saptamana trecuta FMI a dat publicitatii recomandarile sale prin care in decembrie anul trecut ii invata pe guvernanti sa majoreze salariile si pensiile; ieri, raspunzand unei intrebari de dupa declaratia de presa, presedintele Traian Basescu a spus ca Romania va lua anul acesta bani de oriunde poate, pentru a putea plati salariile si pensiile; a doua zi, lideri din esalonul doi al PDL au inceput sa se foiasca propagand ideea ca din aprilie salariile bugetarilor si pensiile ar urma sa creasca cu 5%.

Ce facem cu ACTA?

Ce facem cu ACTA?O ninsoare cumplita si alte evenimente de o anumita importanta au pus in umbra, la noi, semnarea tratatului ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), pe 26 ianuarie.

"Nu inteleg insa de ce ne-a luat atat de mult sa ne prindem de ce ni se intampla, sa constientizam ce pot face niste romani cu pixul in mana si cateva foi in fata. Sau nu ne mai mira nimic in tara asta", declara Cristian Manafu.

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre tratat, blogger-ul va recomanda doua articole: What is ACTA? Why Should You Care? (Mashable) si Top cinci probleme ale tratatului ACTA (Legi Internet).

Care investitori isi fac bagajele sa plece din Romania?

Care investitori isi fac bagajele sa plece din Romania?Economia romaneasca a pierdut un propulsor important odata cu franarea investitiilor straine, dar nici cele mai negre scenarii nu luau in calcul, pana recent, ca bilantul ar putea deveni negativ din cauza “delocalizarilor”, precizeaza Riscograma.

Plecarea Nokia a fost primul semnal de alarma, dupa ce migratiile unor nume ca Procter&Gamble, Kraft sau (partial) Coca-Cola au fost trecute cu vederea. Desi prezenta Nokia a fost inlocuita cu succes de Bosch si De Longhi, inca exista riscul ca si alte companii sa plece.

Pentru ca investitiile straine sa nu se transforme intr-o adevarata piatra de moara de gatul economiei, ar trebui fie ca exodul sa incetineasca, fie ca alte investitii sa ia locul celor plecate.

In sfarsit: se dezumfla balonul pensionarilor pe motiv de invaliditate

In sfarsit: se dezumfla balonul pensionarilor pe motiv de invaliditateIn ultimii 10-15 ani, numarul romanilor pensionati pe motiv de invaliditate a crescut semnificativ, lacunele din sistem si fraudele care au avut loc punand o presiune suplimentara pe bugetul de asigurari, acesta inregistrand un deficit de 35,2 miliarde lei intre 2008 si 2011, potrivit BusinessDay.

Astfel, intre 2000 si 2010, numarul celor care s-au pensionat pe motiv de invaliditate a fost de 876.000, respectiv 31% din totalul intrarilor in pensie inregistrate in perioada respectiva.