Tu ce faci cu cariera ta in comunicare?

Tu ce faci cu cariera ta in comunicare?Job-urile din social media sunt o noua oportunitate de dezvoltare in cariera, marturiseste Cristian Manafu.Cele mai multe insa sunt la nivel entry level.

Oricare ar fi nivelul, cer totusi o experienta relevanta in domeniu.Nu prea sunt seniori in social media la noi atunci cand apar oportunitati.

Seniorii in comunicare au ramas inca in afara social media (marea majoritate). Nu peste mult timp, social media va fi un must precum utilizarea calculatorului.

Populatia Romaniei a scazut cu 2,6 milioane in ultimii 10 ani! Cum s-a ajuns aici?

Populatia Romaniei a scazut cu 2,6 milioane in ultimii 10 ani! Cum s-a ajuns aici?Potrivit INS, populatia stabila a Romaniei a scazut la 19 milioane de locuitori, ceea ce inseamna ca de la ultimul recensamant care a avut loc in 2002 am pierdut 2,6 milioane de persoane. Practic, avem acum cu 13.604 locuitori mai mult decat am avut in 1965. Evolutia populatiei intre 1948 si 2011 se poate observa in graficul postat pe BusinessDay.

Picatura chinezeasca a lui Isarescu

Picatura chinezeasca a lui IsarescuPoa’ sa ninga, poa’ sa viscoleasca, poa’ sa se blocheze Romania cu FMI-ul pe dinauntru, Isarescu isi scade dobanzile lunar. Banca Nationala pare a fi devenit imuna la recomandarile FMI, chiar daca Fondul si-a publicat saptamana trecuta raportul in care sfatuia in decembrie BNR sa nu mai taie dobanzile.

De la raportul respectiv Isarescu le-a mai taiat de doua ori, o data la inceputul lui ianuarie si a doua oara acum. Dobanda de referinta a BNR este 5,5%, cea mai mica din istoria recenta. In tot acest timp bancile comerciale continua sa adune bani de la oameni la dobanzi de pana la 7,5% la depozitele in lei, scrie Biziday.

Inscrierea copilului la scoala: mai putina libertate, mai putina eficienta

Inscrierea copilului la scoala: mai putina libertate, mai putina eficientaCei interesati stiu cum se face acum inscrierea copilului la scoala. Cei care nu stiu pot afla de la Adevarul. In 4 etape. Mai intai spui daca vrei sa duci copilul la scoala de care esti arondat – si ar fi bine sa spui ca da. Apoi spui daca vrei sa duci copilul la alta scoala, mai convenabila (mai buna sau mai aproape de slujba).

Aici sunt diverse criterii, de care banuiesc ca se va tine cont algoritmic si militareste, la fel cum este conceput intregul sistem. Dupa care, daca nu ai avut noroc, copilul se reintoarce la scoala de arondata sau se redistribuie, informeaza Logec.ro.

Constatarea diminetii

Constatarea diminetiiAltfel se vede penetrarea internetului cand te raportezi la 19 milioane in loc de 21 sau 22 milioane, cum era pana ieri.

In adaos, unul dintre cititorii lui Orlando Nicoara a postat si cateva date statistice preluate de la INS: 7.5 mil utilizatori Internet (5.5 urban, 2 rural) din care: 4.5 mil folosesc retele sociale (1 mil rural), 4 mil cumparatori pe Internet si 0.6 mil utilizatori de Internet banking.

BNR reduce catinel dobanda. Efectele in economie …peste un an

BNR reduce catinel dobanda. Efectele in economie …peste un anBanca Nationala a Romaniei reduce Doar dobanda de interventie intr-un ritm lent si cu pasi mici. Efectele ar putea sa apara Doar … La Anu’, scrie pe blogul sau, Lucian Isar.

Fara reduceri rapide si semnificative de dobanda, diminuari ale rezervelor minime obligatorii, eliminarea restrictiilor de creditare si injectari de lichiditate pe termen lung, cresterea economiei reale in 2012 nu va putea sa iasa din intervalul +/-1%.

Masurile de politica monetara si de credit influenteaza economia reala pe termen scurt si mediu. Politica monetara inoportuna a BNR a accentuat recesiunea si a amplificat pierderea de avutie, mai mentioneaza acesta.

5 grafice care arata ca populatia Romaniei putea sa fie chiar mai mica

5 grafice care arata ca populatia Romaniei putea sa fie chiar mai micaDupa ce a facut media dintre CNP-urile care n-au raspuns la recensamantul ilegal si cele pe care le-au reconstituit din arhivele politiei, Statistica vine cu prima cifra totala: mai sunt 19 milioane de romani in Romania.

O fi putin, o fi mult? In aproape toate cazurile – dar cu o exceptie importanta – e mult, scrie Riscograma .