Vacanta in Grecia va ajunge incredibil de ieftina dupa intoarcerea la drahma

Vacanta in Grecia va ajunge incredibil de ieftina dupa intoarcerea la drahmaCriza greceasca se indreapta rapid catre cea mai dura rezolvare. Dupa falimentul partial anuntat anul trecut, urmeaza probabil incetarea totala de plati. Procentul datoriilor taiate a crescut de la 20% la 50%, apoi 70% si deja grecii se intreaba daca mai are sens sa plateasca ceva, precizeaza Riscograma.

La inceput era vorba sa fie taiate doar datoriile private, dar acum grecii ameninta sa lase cu buzele umflate chiar Banca Centrala Europeana. Varful de plati este in martie, iar grecii ameninta explicit ca nu il vor onora. Din conturile private au migrat deja 65 de miliarde de euro, pentru a nu ramane in ghearele statului in caz de falimente bancare, nationalizare sau intoarcere la drahma.


Munca la negru: cate miliarde de euro intra anual in buzunarele salariatilor?

Munca la negru: cate miliarde de euro intra anual in buzunarele salariatilor?Salariul mediu platit intr-o economie repezinta unul dintre cei mai importanti indicatori care arata puterea de cumparare a populatiei, insa in Romania, relevanta sa este alterata atat de miliardele de euro trimise anual in tara de romanii care muncesc in strainatate, cat si de veniturile realizate de catre cei care lucreaza fara forme legale, informeaza BusinessDay.

Daca in ce priveste transferurile din strainatate stim ca volumul acestora a fost anul trecut de aproximativ 4 miliarde euro, in ce priveste veniturile salariale nedeclarate, datele sunt mai greu obtinut, insa putem aproxima aceste venituri pe baza informatiilor pe care le avem.

Cum iti faci timp pentru social media

Cum iti faci timp pentru social mediaDe cativa ani, ne bucuram de tot felul de minuni ale tehnologiei, care ne-au facut viata mai usoara si au inlocuit vechi obiceiuri time consuming, scrie Cristian Manafu.

Cu toate acestea, tot nu avem timp. Internetul e mai rapid, calculatoarele sunt mai puternice, telefoanele sunt mai inteligente, iar aplicatiile (de orice fel) ne dau de multe ori “mura-n gura” ce avem nevoie fara sa ne mai batem capul. Cu toate acestea, tot nu avem timp.

Introducing Ancada

Introducing AncadaMircea Barna, fost capitan al echipei nationale de baschet, si-a facut propria firma de echipament sportiv la inceputul anilor 90 si a dezvoltat un soi de model de vanzari care l-a convins si pe Moise Guran sa intre in combinatie.

Antreprenorul foloseste echipamentul sportiv ca un fel de pretext pentru a aduce la un loc banii unor sponsori cu performantele unor tineri talentati. Le da tricouri branduite cu sponsorii si foloseste banii pentru a finanta scoli sportive, pentru a plati antrenori si pentru a gasi contracte pentru juniori.

Cand va avea Romania un Ron Paul?

Cand va avea Romania un Ron Paul?Putina lume credea vreodata ca ideile pe care Ron Paul le sustine de o viata vor avea atat succes in campania electorala din SUA. De putin timp s-a lansat si la noi un Manifest libertarian, foarte apropiat ca orientare idelogica de platforma lui Ron Paul.

Cum e si firesc, putina luma crede ca un asemenea mesaj poate strange prea multi aderenti. In special cei care au interese politice imediate. Bogdan Glavan este de parere ca un numar important de romani ar aprecia aceste idei, daca ele ar fi diseminate si dezbatute, asa cum s-a intamplat in SUA.

Recensamantul reconfirma dimensiunea migratiei

Recensamantul reconfirma dimensiunea migratieiRezultatele provizorii ale recensamantului doar confirma estimarile anterioare si readuce in prim plan dimensiunea migratiei.

Migratiile permanente si cele sezoniere reprezinta principala justificare a reducerii abrupte in totalul populatiei. Confruntarea cu datele de la evidenta populatiei este necesara pentru a elimina numeroasele suspiciuni privind corectitudinea recensamantului. Reducerea populatiei nu a intervenit peste noapte. Noile date distorsioneaza seriile statistice si prin urmare sunt necesare ajustari, mentioneaza Lucian Isar.